СЛОВЕНИЯ - ИТАЛИЯ - ГЪРЦИЯ | Print |  E-mailРезултат с изображение за римини италия


СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ-ГЪРЦИЯ

ЛЮБЛЯНА - РИМИНИ - САН МАРИНО - МИРАБИЛАНДИЯ - АНКОНА - ИГУМЕНИЦА

Дати: 27.05-01.06.2018

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ

Отпътуване в 5.00 ч от Карлово. Транзит през Сърбия и Хърватска. Натаняване в хотел *** в Любляна. Нощувка.

2 ден - СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. Кратка разходка в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, триойния мост, университета и др. Свободно време. Отпътуване за Италия. Пристигане в красивия курорт Римини. Настаняване в хотел ***. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Свободно време за плаж. Следобед отпътуване за Сан Марино - най-старата република в света. По време на италианския си поход Наполеон Бонапарт минава покрай границите на малката държава. Възхитен от достойнството на нейните граждани и техните демократични традиции, той казва: "Необходимо е да пазим  Сан Марино като пример за свобода!" Днес една от главните улици в страната носи името на корсиканеца. Разглеждане на града-държава с екскурзовод на български език: двореца на Правителството, крепостните стени, по желание музея на автомобилите "ФЕРАРИ". Свободно време. Отпътуване за Римини. Пешеходна разходка в Римини с екскурзовод на български език - арката на Август, мостът на Тиберий, замъкът и храма на Малатеста и фонтанът "Пиня". Свободно време. Вечеря. Възможност за дискотека. Нощувка.

4 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Увеселителен парк "Мирабиландия" /около 30 евро транспорт + входна такса при минимум 20 плащащи/. "Мирабиландия" е един от трите големи увеселителни  парка в Италия, "покриващ" централна Италия. Паркът се намира близо до град Равена на Адриатическото крайбрежие и тази година навършва 25 години. Сред неговите десетки атракциони има някои, които са провъзгласени за най-високите, най-бързите, най-дългите или най-страшните в Европа и света. Връщане в Римини. Вечеря. Нощувка.

5 ден - ИТАЛИЯ - ГЪРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ

Закуска. Отпътуване с ферибот в 13.30п часа за Гърция. Настаняване в каюта вътрешна за 4-ма с баня.

6 ден - Пристигане в 8.00 ч в Игуменица. Отпътуване за България. Присгане в Карлово около 19 часа.  

615 лв

Цената включва:

◊ транспорт с лицензиран автобус *** с климатик, видео, минибар;

◊ 3 нощувки със закуски и вечери в хотел*** в Римини;

◊ 1 нощувка + закуска в хотел *** в Любляна;

◊ 1 нощувка на ферибот във вътрешна каюта за 4-ма души с SHOWER & WC]

◊ разглеждане забележителностите на Римини и Сан Марино с екскурзовод на български език;

◊ екскурзоводско обслужване по маршрута;

◊ гранични, магистрални и преводни такси;

◊ медицинска застраховка с покритие 5000 евро;

Цената не включва:

♦ Входните такси на посещаваните обекти;

♦ такса резервация за посещенията на туристическите обекти и лични разходи;

♦ слушалки за обиколките - около 2.5 евро на град /задължително/.

Цените са ориентировъчни. Фирмата не поема отговорност за промяната им през 2018 г.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 зодител е необходима и нотариално завелена декларация /оригинал и копие/.

Начин на плащане: 150 лв депозит в брой или по банков път. Останалите вноски могат да бъдат заплащани разсрочено по удобен за клиента начин, но не по-късно от 20 дни преди датата на заминаване в брой или по банков път. 
ВЕЛИКДЕН на ХАЛКИДИКИ, СИТОНИЯ | Print |  E-mail


ВЕЛИКДЕН

на Халкидики, Ситония, ГЪРЦИЯ

06-09.04.2018

ВЕЛИКДЕН е денят, в който християнските честват Възкресението на Сина Божи - Иисус Христос. В християнската религия на Възкресение  Христово се чества възкресението на Иисус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан. Седмицата преди Великден се нарича Страстна седмица. Празнува се 6 дни. Вечерта преди полунощ в събота се отслужва  тържествено  богослужение, всички светлини в храма се изгасяват и малко преди полунощ свещеникът изнася запален  трисвещник с думите:

Приидите, приимите свѣтъ, от  невечернаго света и прославите Христа, воскрешаго из мертвых.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-ГЪРЦИЯ

В 6 ч отпътуване от Пловдив в 6.00 ч партинг на хотел "Тримонциум"; от София в 8 ч  от паркинга на стадион"В.Левски".Пристигане в Солун. Туристическа програма. Свободно време. След обяд отпътуване за Ситония. Настаняване в хотел "ANGELOS Garden", Торони. Вечеря. Нощувка.    

2 ден- Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия - круиз около  Света гора, Атон. Докато плавате покрай западното крайбрежие на полуострова ще имате възможност да видите няколко от неповторимите манастири манастири на Света гора, да се запознаете с историята и архитектурата , да се насладите на божествената пприрода. Вечеря. Посещение на Великденската литургия. Нощувка.

3 ден - Закуска. Свободно време. Празничен обяд с традиционно великденско меню и музикална програма.Свободно време. Нощувка.

4 ден - Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на парка на Аристотел в Стагира и до Арнеа в подножието на Холомондас, където можете да видите:"следи от богата история на градчето. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

  290 лв

Цената включва:

♥ транспорт с лицензиран автобус;

♥ 3 нощувки в хотел 3 *

♥ 3 закуски;

♥ 2 вечери и един празничен обяд с програма;

♥ Туристическа програма в Солун, Стагира и Арнеа;

♥ Екскурзовод по време на пътуването;

♥ Медицинска застраховка за лица до 68 г;

Цената не включва:

◊ екскурзия с корабче до Атон;

◊ напитки по време на вечерята и обяда;

◊ разходи от личен характер.

 
МЕЛНИК-РУПИТЕ-СОЛУН-МЕТЕОРА | Print |  E-mail
 МЕЛНИК - РУПИТЕ - СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА

    Дата:  20.04.-22.04.18г;

 

1 ден 05.00 ч.отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел”Тримонциум”; Отпътуване в 07:00ч. от паркинга на

стадион Васил Левски от София . Пристигане в град Мелник. Разглеждане на града. Градът е създаден още през античността. Мелник е най – малкият град в България.

Привлекателен е със старинните си къщи, легендарна история, невероятна природа и ароматни вина. Градът е обявен за културно – исторически резерват. Посещение на Кордопуловата къща. Построена през 1754 година от заможен гръцки търговец от фамилията Кордопулос. Тя е една от най-монументалните възрожденски къщи в страната. В нея е уредена експозиция на мелнишка изба, издълбана във вид на тунел в скалата, с експонирани в нея огромни бъчви за съхраняване на мелнишко вино. Показана е нейната вътрешна архитектура с украси от стенописи, резби и стъклописи. Има печат за 100-те тристически национални обекти. Свободно време за дегустация на вина. Тръгване за Рупите. Рупите е едно от онези места, чиято природа е в състояние да възхити, вдъхнови и омиротвори. Невероятната красота на тази местност, разположена в Югозападна България е способна да създаде у всеки чувство на хармония и спокойствие. Същевременно с това около Рупите цари и един ореол на мистика и енергиен заряд, навярно свързан с факта, че леля Ванга избира това място за свой дом. Свободно време за разглеждане на Храма "Света Петка Българска", построен от леля Ванга се е превърнал в място за поклонение на хиляди хора, дома и гроба на пророчицата. Отпътуване за Паралия-Катерини. Настаняване в хотел***.  Свободно време за разходка в курортното градче с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия или плаж. Нощувка.

           

2 ден   Закуска.  Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални  манастири. Посещение       на манастира “Св.Преображение” -  Големия Метеор и женския м-р”Св. Стефан” и на работилница  за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите  извори с параклиса Св. Параскева в долината  Темпи и попътно минаване край Олимп - планината на гръцките богове. Вечерта по желание организиране на гръцка вечер. Нощувка.

 

3 ден  Закуска. Отпътуване за Солун. Панорамна обиколка  на  града:  Бялата кула , Националния  театър, паметника на Филип II, паметника  на  Александър  Македонски, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на  църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София/Пловдив.

 

Цена:

 

 

 Цената включва :               

·         Транспорт с луксозен туристически автобус;

·         Две нощувки със закуски в хотел *** в Катерини Паралия; 

·         Разглеждане на Мелник, Рупите;

·         Панорамна обиколка на Солун;.

·         ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕТЕОРА;

·         екскурзоводско обслужване;

·         водач от фирмата;

·         медицинска застраховка;

 

Цената не включва : 

·         входната такса  за 1 манастир – 3 евро;

·         Посещение на гръцка вечер –  25евро;

·         Входне такси на посещаваните обекти;

  • градска такса - 1.50 евро на ден на стая в хотел3*

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация

Начин на плащане: 30% депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Дата: ; 20.04.-22.04.18г.;

 
 
СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА - ЕДЕСА | Print |  E-mail


Дати:  03.03.-05.03.18г.;  05.05.-07.05.18г.; 24.05.-26.05.18г.; 22.09.-24.09.18г.;

1 ден: 05.00ч. Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от София от паркинга на стадион "Васил Левски". Панорамна обиколка на Солун: Бялата кула, Националния театър, Паметника на Александър Македонски, Църквата “ Св. Св. Кирил и Методий ”, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за Катерини Паралия. Настаняване в хотел***. Свободно време за разходка в курортното градче Катерини Паралия с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия. Нощувка.

2 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални манастири. Посещение на манастира “Св.Преображение” - Големия Метеор и на работилница за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите извори с параклиса Св. Параскева в долината Темпи и попътно минаване край Олимп - планината на гръцките богове. Вечерта по желание посещение на гръцка вечер. Нощувка.

3 ден : Закуска. Отпътуване за град Едеса. Град, известен в по-новата си история под името Воден, дадено му от българския цар Самуил. Днес мястото е посещавано от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. Ранният следобед отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.

Цената  включва:

транспорт с лицензиран автобус;

2 нощувки + 2 закуски в хотел*** на Катерини Паралия;

панорамна обиколка на Солун;

еднодневна екскурзия до Метеора;

екскурзия до Едеса;

екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

медицинска застраховка.

Цената не включва:

* такси на посещаваните туристически обекти;

* гръцка вечер при минимум 25 туриста - 25 евро;

* разходи от личен характер;

*градска такса - 1.50 евро на ден на стая;

Доплащане: Лица над 69 години доплащат за застраховка по таблицата на застрахователната компания.

Доплащане за единична стая - 60 лв.;


                         

Дете от 6г. до 11.99г. -
 
СИНАЯ-БРАШОВ-ЗАМЪКА НА ДРАКУЛА-БУКУРЕЩ | Print |  E-mail

 

                                           05.05.-07.05.2018г.

3 дни/2 нощ

1 ден - Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум" в 05.00 ч. към Русе-Букурещ. Панорамна обиколка: "ROMEXPO", парка Херъстръу, улица "Виктория", Румънската академия на науките, Кралския дворец (днес Национална художествена галерия), Атенеума, църквата "Крецулеску", площад "Революция", Националният исторически музей, Парламента (разглеждане отвън) и площад "Конституция", музея на селото, Националната банка, Националната библиотека, Националната военна академия, Националния театър, Триумфалната арка, Патриаршеската катедрала с мощите на св. Димитър Басарбовски. Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града. Отпътуване за Синая. Пристигане в Синая - планински град и курорт, наричан "Перлата на Карпатите" заради ограждащия го величествен планински пейзаж. През града протича река Прахова. Настаняване в хотела***. Нощувка. 

2 ден - Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на Замъка на граф Дракула. Средновековният замък, разположен живописно на 60 метрова скала, в миналото служел като крепост и граница между две исторически княжества Влахия и Трансилвания, сега се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации в Румъния. Легендата разказва, че замъкът някога е принадлежал на влашкия владетел Влад Цепеш, известен  още под прозвището Граф Дракула. Ирландският писател Брам Стонър овековечава неговият образ в своя роман "Дракула". Отпътуване за Брашов - живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383 г и реконструирана в 1477 г., църквата "Свети Николай". Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание посещение на типичен румънски ресторант с жива  музика   /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3 ден - Закуска. Посещение на кралския дворец Пелеш  - бивша лятна кралска резиденция на първия румънски крал Карол І. Дворецът е една от най-красивите постройки не само на Балканите, а и в цяла Европа. Архитектурата  му е уникална, съчетава изяществото на немския неоренесанс с италианските традиции и барок. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив.

195лв.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Синая;
  • екскурзия до замъка на Дракула;
  • туристическа програма в Брашов;
  • екскурзия до замъка "Пелеш";
  • панорамна обиколка на Букурещ;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • медицинска застраховка;

Цената не включва:

- Вечеря в типичен  ресторант с жива  музика - 20 евро;

- Входна такса за замъка "Бран" - 35 RON;пенсионери (65+):25 RON; студенти- 20 RON;ученици - 7 RON;

- Входна такса за замъка "Пелеш" - 20 RON за възрастни; 10 RON за деца;

- Синайския манастир - 5 RON за възрастни; 2 RON за деца;

- Палатата на Парламента - 25 RON;

- Входна такса за музея на селото - 10 RON;

- Черната църква - 8 RON;

Парична единица на Румъния - лея (RON); 10 леи = 4.60 лв

Телефонен код за Румъния: + 40

* Цените са ориентировъчни. Туристическата агенция не носи отговорност за промяната им в деня, предвиден за посещение.

Забележка:  Дворецът на Парламента е действаща обществена институция и е възможна внезапна промяна на работното време като туристически  обект. В тази връзка туристическата агенция  си запазва правото, ако се налага, да анулира резервацията в последния момент и да замени с друг обект или свободно време.

Необходими документи: Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта. За лица под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители, задграничен паспорт, нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България - ОРИГИНАЛ И КОПИЕ.

Цената е валидна при минимум 40 туристи.

Начин на плащане: депозит - 30 % от пакетната цена в брой или по банков път; Останалите 70 %, 10 дни  преди тръгването в брой или по банков път.

Срок за уведомление при недостиг брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва право за промяна на програмата по дни.