Автобусни екскурзии
НИШ И СУКОВСКИЯТ МАНАСТИР | Print |  E-mail

                             


ХАЙДЕ НА КУПОН В СЪРБИЯ!


НИШ И СУКОВСКИЯТ МАНАСТИР

                                                             09.09.-10.09.17

                                                              (двудневна екскурзия)

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ  / ПЛОВДИВ-СОФИЯ-НИШ                                                                

Отпътуване от Пловдив в 06.00 ч от паркинга на хотел "Тримонциум"; от София в 08.00 ч от паркинга на стадион "Васил Левски". Отпътуване за Сърбия - Ниш. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в центъра  на град Ниш - родно място на Константин Велики: централният площад, сградата на кметството, Националният  театър, Челе кула, Медианата.  Свободно време за посещение на подземния търговски център на град Ниш.  Настаняване в хотел***. Вечерта време за купон с жива музика, вкусна храна и неограничено количество на алкохолни напитки / ракия и вино /.Нощувка.

2 ден /24.07./- СЪРБИЯ-БЪЛГАРИЯ

Закуска. Отпътуване за Суковския манастир, който се намира на 18 километра източно от град Пирот, на десния бряг на река Ерма край едноименното село Суково. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. От малкото запазени сведения се знае, че е разрушаван няколко пъти, и че е бил изписан в 1606 година. Църквата, посветена на Успение Богородично, е построена в 1857 година. Легендата гласи, че е издигната от Сали бей от Пирот върху основите на стара църква в знак на благодарност за оздравяването на сина му Емин. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив вечерта.

Цената включва:

◊ транспорт с лицензиран туристически транспорт с климатик, минибар, видео система;                    

 ◊ нощувка + закуска+вечеря;                                                                                             

 ◊ панорамна разходка в Ниш;                                                                                                

 ◊ екскузоводско обслужване по маршрута;                                                                            

  ◊ медицинска застраховка.

Цената не включва:

♦ входните такси на посещаваните обекти;                                                                                

♦ лични разходи.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

Срок на уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г ., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация и ксерокопие.

Начин на плащане: 30 % депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

   


 
БЕЛГРАД-СЪРЦЕТО НА БАЛКАНИТЕ | Print |  E-mail

                                                               

БЕЛГРАД – СЪРЦЕТО НА БАЛКАНИТЕ


 

Дата:03.03.-05.03.17г.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ/ ПЛОВДИВ-СОФИЯ-БЕЛГРАД

Отпътуване от Пловдив в 5.30 ч от паркинга на хотел "Тримонциум"; 07:30 от София от паркинга на стадион"Васил Левски" по маршрут: София-Белград. Пристигане в Белград около ранния следобяд. Панорамна обиколка с екскурзовод: площад "Теразие" (Везни); Националното събрание (СКУПЩИНА); улица "Крал Милан"; площад "Славия"; катедралният храм "Св. Сава"; улица "Крал Милутин"; булевард "Крал Александър"; църквата "Св. Марко"; площад "Никола Пашич"; площада на Републиката и крепостта "Калемегдан". По желание разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав. По желание и предварителна заявка - организирана вечеря с музика в характерно местно заведение. Настаняване в хотел ***. Нощувка.

2 ден - СЪРБИЯ /БЕЛГРАД-НОВИ САД

Закуска. Свободно време. Следобед по желание: екскурзия до Нови Сад - вторият по големина град на Сърбия и център на областта Войводина. Пешеходна разходка: Петроварадинската крепост и Градския музей, улиците "Дунавска" и "З май Жовина", Православната църква, Католическата цълква, Синагогата. Връщане в Белград. По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционен сръбски ресторант. Нощувка.

3 ден - СЪРБИЯ-БЪЛГАРИЯ / БЕЛГРАД-НИШ-СОФИЯ-ПЛОВДИВ

Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка пешеходна разходка в центъра на Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет. Тръгване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

195 лв при група минимум 35 туристи

Цената включва:

◊ транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видосистема, мини бар);

◊ 2 нощувки със закуски в хотел *** в Белград;

◊ Панорамна обиколка на Белград с екскурзовод;

◊ Посещение на Ниш;

◊ Застраховка с покритие 2000 евро;

◊ екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва:

♦ Екскурзия до Нови Сад - 15евро;

♦ разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав-10евро;

♦ вечеря в характерно местно заведение с жива музика-20евро;

♦ вечеря в традиционен сръбски ресторант;

♦ входни такси и билети за музеи, обекти и мелоприятия, посещавани по желание и градски транспорт;

♦ сити такса-заплаща се отделно от всеки турист при доплащане на пакетната цена 1.30 евро на човек на вечер;

Доплащане:

- разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав (минимум 20  записани туристи) - 10 евро;

- вечеря в традиционен сръбски ресторант( при минимум 20 туристи) - 20 евро;

- екскурзияп до Нови Сад (при минимум 20 туристи) - 15 евро;

- единична стая -

ВАЖНО! За да се реализират допълнителните мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им  е свързано с предварителни резервации.

Валутни курсове: 1 евро = 115 RSD динари

Часово време:

България - 12 ч

Сърбия - 11 ч


 
КОЛЕДЕН БАЗАР в ДРАМА | Print |  E-mail


КОЛЕДНА ПРИКАЗКА в ДРАМА и туристическа разходка в красива Кавала!

Коледен базар в „Града на сънищата“ – Онируполи

Дати 09.12.17; 16.12.2017г.

Отпътуване от Пловдив  от паркинга на хотел „Тримонциум“-05.00ч. по посока ГКПП Илинден –Гоце Делчев-Драма-Кавала. Туристическа разходка в старата част на Кавала. Свободно време за кафе. Тръгване за Драма. Пристигане в Коледна Драма. Всяка година през декември гръцкото градче предлага една от най-чаровните атракции на своите посетители! В Драма, познат като мястото с най-гостоприемните жители, изниква Коледният град: специално построените дървени къщички празнично намигат с украсените си с лампички прозорци, от многобройните магазинчета на Коледния базар се усмихват най-различни играчки, меденки и коледни мечета, а над града се носи аромат на греяно вино и коледни песни, изпълнявани от местите хорове и групи.

Тази Коледна програма Ви предлага да се потопите в духа на празника, много напомнящ на този в Западноевропейските градове, но на много по-достъпно разстояние. Преживейте един незабравим ден в Драма. Усетете истинска коледна магия! Украса, кокетни приказни малки къщички,  коледна музика и ... толкова много избор и толкова много коледно настроение .....Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности.....Почувствайте Духа на Коледа!

Свободно време  за разглеждане на коледния базар.

Вечерта отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Пловдив.

 

Цената е на човек и  включва:

·          ♥  Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;

·         ♥ Еккурзоводско обслужване;

   ♥ медицинска застраховка;


Цената не включва: 

◊ лица над 69 години - 4 лв.

·          ◊ Разходи от личен характер:

·           ◊ Входни такси на посещаваните обекти;

Дата:20.09.-23.09.; 26.10.-29.10.17г.;

БУДАПЕЩА - СЕНТЕНДРЕ - ВИШЕГРАД - ЕСТЕРГОМ

4 дни / 3 нощувки със закуски в хотел ****

1 ден - Отпътуване в 5.00 ч от паркинга на хотел "Тримонциум". От София в 7.00ч. от стадион "В. Левски". Пътуване през Сърбия.  Вечерта пристигане в Будапеща - столицата на Унгария. Настаняване в хотел****. Свободно време. Нощувка.

2 ден - Закуска. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език:  мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Катедралата "Св. Матиаш", хълма "Гелерд" - Цитаделата, Паметника на свободата. По желание: разходка с корабче по Дунав*. Свободно време за разходка и SHOPPING по най-красивата улица Ваци или по желание полудневен тур до град Гьодьольо (с допълнително заплащане 15 евро за възрастен и 10 евро за дете до 12 г. при мин. 25 туристи), чиято местност е притежавана през Средновековието от крупния унгарски земевладелец Антал Грасалкович, който построява през 1741 г. за себе си и своето семейство най-големия в Унгария бароков дворец. След изчезване на фамилията Грасалкович унгарската държава завладява тези места, но скоро след това ги подарява с принадлежащия към тях дворец на австрийския кайзер и унгарски крал Франц Йозеф. Дворецът става предпочитана резиденция на неговата съпруга Елизабет –Сиси. Посещение на двореца Гьодольо. Вечерта по желание посещение на типичен унгарски ресторант с програма и вечеря*. Нощувка.

3 ден - Закуска. По желание : Целодневна екскурзия* до Големия завой на река Дунав с местен екскурзовод на български език (екскурзията ще се осъществи при 25 желаещи). Ще се запознаем с романтичното градче Сентендре - известно с музея на шоколада, с множеството магазини за сувенири, малките музеи за керамика, вино, играчки, миниатюри; крепостта Вишеград - някогашна лятна резиденция на унгарските крале и старата столица Естергом - католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Този град, а не Будапеща, унгарците наричат "кралицата на Дунава". Връщане в Будапеща. Свободно време. Нощувка.

   

4 ден - Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България.Вечерта пристигане в София/Пловдив.


Дата: 10.06.-13.06.17г.;


  255 лв

Цената  е  валидна при минимум 40 пълноплащащи туристи!

Цената включва:

- транспорт с туристически автобус /климатик, минибар, видео/
- 3 нощувки със закуски в хотел****в Будапеща;
- екскурзоводско обслужване по маршрута;
- ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА С МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД;
- медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
- гранични и пътни такси.

Цената не включва:

- входните такси на посещаваните по време на обиколките туристически обекти и увеселителни заведения;

- разходка с корабче по река Дунав с парче торта и чаша шампанско -  16 евро;

- целодневна екскурзия до Сентендре - Вишеград - Естергом - 40лв.  при минимум 25 туристи;

- вечеря в характерно заведение с жива музика и фолклорна програма "Bor Katakomba" - 25 евро.

- екскурзия до Гьодьольо, с включено посещение на двореца - 15 евро за възрастен, 10 евро за дете до 11.99г. Минимален брой участници - 25 туристи.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 години, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител.

Ориентировъчни цени:

Входна такса за музея на изящните изкуства - 1800 HUF; Национална галерия - 1400 HUF ; Унгарски национален музей 1600 HUF;  Зоологическата градина - 2500 HUF,  за деца - 1800 HUF;

Вишеградска крепост-Цитаделата - възрастни - 1700HUF, дете до 14г.-850 HUF; Естергомска Базилика - вход свободен за Катедралата, качване до купола  - 600HUF; крипта - 200HUF; 
Page 1 of 2