Автобусни екскурзии
ПРЕДКОЛЕДЕН ИСТАНБУЛ | Print |  E-mail

            

                  Българската църква "Свети Стефан"                    Мост над Босфора между Европа и Азия                                                                                                                                

УИКЕНД В ИСТАНБУЛ

(дневен преход)

Дати: 14-16.12.2018

Цена: 

3 дни / 2 нощувки

ПРОГРАМА:

1 ден - БЪЛГАРИЯ- ТУРЦИЯ /ПЛОВДИВ-ИСТАНБУЛ

В 5.00 ч отпътуване от Пловдив от паркинга на х. "Тримонциум" за Р. Турция. Пристигане в Истанбул - огроменп съвременен град, пбивша столица на ктри империи,прочут със своите великолепни забележителности. Настаняване в хотел ***. По желание автобусна панорамна екскурзия в Азиатската част на Истанбул - преминава се през въжения мост над Босфора. По крайбрежния път на Азиатската част на града ще имате мъзможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни  райони - свободно време за снимки на великолепната панорама към Европейския бряг на Истанбул, турско кафе и чай.

По желание посещение на двореца Бейлербей (втория дворец край Босфора, използван  най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица) с екскурзовод на български език.*Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче (новия султански дворец), кулата "Галата" и моста "Галата" над "Златния рог" - залив, който разделя европейската част на града на Нова и Стара, посещение на българската църква "Свети Стефан".

По желание вечеря на яхта по Босфора с шоу програма. Нощувка.

2 ден - ИСТАНБУЛ

Закуска. От 9.00 ч туристическа програма по желание: разходка с корабче по Босфора: мостът "Галата", кулата "Галата", пристанището, новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой", отбранителните крепости, летния султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.

11.30 ч Пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български езиквключена в цената. Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрумът - център на града в началото на нашата ера. Това е огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността; Синята джамия (посещение) - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с 6 минарета; музея "Света София" (отвън) - епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г превърната в джамия; старият султански дворец "Топ Капъ"(отвън).

Свободно време или туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на стария султански дворец "Топ Капъ" или "Света София" (заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души). По желание* разходка по улица Истиклял - известен буливард в Истанбул. Намира се близо до площад "Таксим" и е дълъг 2 км. По булевард "Истиклял" все още се движат трамваите, които са превозвали хората и преди 90 години. Ще се разходим по едно изключително романтично местенце, сгушено в центъра на Истанбул: Френската уличка - намира се непосредствено зад лицея Галатасарай. Улицата е изцяло реновирана от горе до долу. Сградите и тротоарите са подобрени и е създадена специална система за озвучаване и осветление. Паветата на улицата са били подбрани и подредени от парижки архитекти, освен това са инсталирани 100-годишни газени улични лампи, дарени от община Париж. Първите кафенета и първите кина в града са създадени от французите през ХІХ  век. Френската улица разполага със заведения на площ от 9000 кв. метра и капацитет от 3000 души, в това число и в откритите площи. Броят на посетителите дневно е около 6500 човека.

19:00 ч: вечерна автобусна разходка "Нощен Истанбул", по желание: бул. Кенеди, Сарай бурну, пристанище Серкиджи, кв. Фенер, посещение на кв. Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хил. кв. м. в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа. Свободно време за вечеря в многобройните заведения на комплекса.

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден - ИСТАНБУЛ - ПЛОВДИВ

Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод на български език (заявява се и се заплаща  в България при група минимум 25 човека). Бонус от фирмата: посещение на най-известен магазин за турски изкушения - KOSKA, с възможност за покупка на изгодни цени. И посещение на Outlet Via Port Venezia, за да пазарувате евтини коледни подаръци в магазините на световноизвестните марки. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Права на агенцията:

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на  програмата и да коригира цените:

• при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;

• при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;

• при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 3 % в периода между сключването му и датата на пътуване.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените в програмата са ориентировъчни!

Цена:

Цената  включва:

транспорт с комфортен автобус***;

• 2 нощувки + 2 закуски в хотел***;

• пешеходна разходка в историческия център на града с местен ескурзовод;

• медицинска застраховка;

• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

• екскурзията "Нощен Истанбул" - 12 евро. Цената включва: транспорт, местен екскурзовод, посещение на  WATERGARDEN ISTANBUL;

• разходка с кораб по Босфора (1 ч и 15 мин.) - 16 евро;

• вечеря на яхта с програма - 39 евро;

• посещение с местен екскурзовод на:

◊ двореца "Топ Капъ", при група мин. 20 човека - 23 евро (екскурзоводско обслужване + входна такса);

◊ двореца "Долма Бахче", при група минимум 20 човека - 25 евро (екскурзоводско обслужване + входна такса);

◊ църквата "Света София", при група минимум 20 човека - 23 евро (екскурзоводско обслужване + входна такса);

◊ автобусна обзорна обиколка с посещение на двореца Берлейбей (без включена  входна такса);

◊ Българската църква "Св.Стефан" и свободно време в азиатската част на Истанбул - 15 евро;

◊ площад Таксим, Френската улица, кулата Галата - 5 евро;

Начин на плащане:

• депозит - 30 % от пакетната цена при записване в брой или по банков път;

• Доплащане - до 14 дни преди отпътуване в брой или по банков път.

Инфо:

Всички екскурзии по желание се провеждат при група от минимум 20 човека. Заявяват се и се заплащат в офиса на агенцията преди пътуването.

Необходими документи:

• Задграничен паспорт (валиден международен паспорт минимум 60 дни след датата на влизане в страната);

• Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал!!!

Минимален брой участници, необходим за осъществяване на пътуването: 40 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителни услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации, за което е необходимо технологично време.

Допълнителни изисквания: Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

  

Синята джамия                                 Зимен Инстанбул                         Истанбул преди Коледа

 
ПРЕДКОЛЕДНА ДРАМА и КАВАЛА | Print |  E-mail

  


ДОБЪРСКО-БАНСКО -КАВАЛА-ДРАМА

Дата: 15.12.-16.12.2018г.

1 ден - Отпътуване от 8.00 часа от паркинга на хотел "Тримонциум" по маршрут : Юндола-Банско. По пътя отклонение към полите на Рила планина до село Добърско , където ще разгледаме великолепната църква "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат " . Тя е паметник на културата и е под защитата на ЮНЕСКО , както и част от Стоте национални туристически обекта на БТС. Пристигане в Банско - родното място на българските народни будители Паисий Хилендарски, Неофит Рилски и поета-революционер Н.Й. Вапцаров . По желание разглеждане на забележителностите в Банско.Свободно време. Отпътуване за с.Копривлен. Настаняване в хотел Мари Бел ***. Възможност за ползване парна баня, сауна. Възможност за организиране на вечеря с жива музика. Нощувка.


2 ден - Закуска. Отпътуване за Кавала. Туристическа разходка в старата част на Кавала. Свободно време за кафе. Тръгване за Драма. Пристигане в Коледна Драма. Всяка година през декември гръцкото градче предлага едно от най-хубавите атракции на своите посетители!  В Драма, известно като мястото с най-гостоприемните жители, изниква Коледният град: специално построените дървени къщички се празнуват с украсените си с лампички прозорци, от многобройните магазини на Коледния базар се наслаждават най-различни играчки, меденки и коледни мечета, а над града се носи аромата на житото и коледните песни, изпълнявани от местите хорове и групи.

Тази Коледна програма ви предлага да се потопите в духа на празника, много напомняща на тази в Западноевропейските градове, но на много по-достъпно разстояние. Преживейте един незабравим ден в Драма. Усетете истинска коледна магия! Украса, кокетни приказни малки къщички, коледна музика и ... толкова много избор и толкова много коледно настроение ..... Шоу, музика, танци, песни, театрални изяви, изложби, деца, различни интерактивни дейности ... .Почувствайте Духа на Коледа!

Свободно време за разглеждане на коледния базар. 

Вечерта отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Пловдив.


Цената включва:

Ø Лицензиран туристически транспорт;

Ø нощувка със закуска в хотел ***;

Ø Ползване на парна баня, сауна;

Ø екскурзоводско обслужване по маршрута;

Ø медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

· Входни такси на посетените обекти;

· Мероприятия по желание;

· Лични разходи;

*вечеря в ресторанта на хотела;

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

Срок за уведомяване при недостиг на минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходимаинотариално заверена декларация

Начин на плащане: 50% депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата по брой или по банков път .

 
КОЛЕДНА ПРИКАЗКА В ДРАМА! | Print |  E-mail

 

     Ксанти                                               КОЛЕДА Е !!!                         Ксанти - коледен базар

КОЛЕДНА ПРИКАЗКА в ДРАМА и туристическа разходка в красива Кавала!

Коледен базар в "Града на сънищата" - Онируполи

Дати: 08.12.2018г.; 22.12.2018г.;

Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум" -05.00ч. по посока ГКПП Илинден -Гоце Делчев-Драма-Кавала. Туристическа разходка в старата част на Кавала. Свободно време за кафе. Тръгване за Драма. Пристигане в Коледна Драма. Всяка година през декември гръцкото градче предлага едно от най-хубавите атракции на своите посетители!  В Драма, известно като мястото с най-гостоприемните жители, изниква Коледният град: специално построените дървени къщички се празнуват с украсените си с лампички прозорци, от многобройните магазини на Коледния базар се наслаждават най-различни играчки, меденки и коледни мечета, а над града се носи аромата на житото и коледните песни, изпълнявани от местите хорове и групи.

Тази Коледна програма ви предлага да се потопите в духа на празника, много напомняща на тази в Западноевропейските градове, но на много по-достъпно разстояние. Преживейте един незабравим ден в Драма. Усетете истинска коледна магия! Украса, кокетни приказни малки къщички, коледна музика и ... толкова много избор и толкова много коледно настроение ..... Шоу, музика, танци, песни, театрални изяви, изложби, деца, различни интерактивни дейности ... .Почувствайте Духа на Коледа!

Свободно време за разглеждане на коледния базар. 

Вечерта отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Пловдив.

Цената е на човек и включва: 

·           ♥  транспортни Транспортни транспортни Транспорт с лицензиран автобус За Виж на за Международни превози;

·         ♥ Еккурзоводско обслужване;

   ♥ медицинска застраховка;


Цената не включва: 

◊ медицинска застраховка за лица над 69 години - 4 лв.

·          ◊ Разходи от личен характер:

·            ◊ Входни такси на посетените обекти;


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

Срок за уведомяване при недостиг на минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

Необходими документи: валиден международен паспорт шест месеца след изтичане на срока. За деца до 18 г., които пътуват без родители или с 1 родител, е необходимоинотариално заверена декларация: оригинал и копие !

 

Начин на плащане: 30% депозит в брой или по банков път, 10 дни преди изтичане на останалата част от сумата по брой или по банков път .

 
ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА | Print |  E-mail


 

   ОДРИН 

Дата: 17.11.18г; 07.12.18г; 08.12.2018г.; 22.12.2018г.;

Програма:
05.30ч. Отпътуване от Пловдив по маршрут Пловдив - Хасково - Капитан Андреево - Одрин от спирката пред ОББ срещу хотел "Тримонциум".

10.30ч. Пристигане в Одрин. В Одрин ще разгледаме: Селимиe джамия, паметника на архитекта Мимар Синан, Ески джамия, Юч Шерифели джамия, покрития базар "Бедестен", кервансарая "Рустем паша", базар "Али паша чаршасъ". В Одрин има две български църкви:  "Свети Георги" от 1880 г. и "Св.Св.Константин и Елена", построена през 1869 г.  Една от тях ще посетим. Базар "Селимие"  е  търговски център  към красивата Селимие джамия. Тук се намира и археологическия музей на града. През свободното време по желание можем да посетим  Музея на здравето, който е излъчен през 2004 г като "най-добър музей в Европа". Мероприятия по желание се провеждат при група от 20 туристи. Входната такса за музея, който се намира в комплекса "Баязид" е 4 турски лири.

17.30ч. Отпътуване от Одрин през един от мостовете над р. Тунджа, откъдето се вижда островът, на който всяко лято се провеждат пехливански борби. Оставяме градът на лалетата зад себе си с пожелание да се върнем отново!

Около 21.30 ч. Пристигане в Пловдив.

30лв. 25лв.


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • екскурзоводско обслужване;
  • туристическа програма / "Св.Св. Константин и Елена", Селимие  джамия, Ески джамия(Старата джамия), покрития базар "Бедестен", паметника на архитекта  Коджа  (Големият, Великият) Мимар Синан и др. /;
  • медицинска застраховка.

Цената не включва : входните такси на посетените туристически обекти и лични разходи.

Доплащане:
Лица над 65 години доплащат за застраховка по таблицата на застрахователната компания!

Посочените часове в програмата са ориентировъчни !!!

Уважаеми клиенти, информацията, публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да бъдат допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ се счита за  вярна информация, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!

 


                                                                     
ЕКСКУРЗИИ В СТРАНАТА | Print |  E-mail

ЕДНОДНЕВНИ: 1. ПЛОВДИВ-храм-паметник "РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО" гр.ШИПКА - ФЕРМА ЗА ЩРАУСИ "4 СЕЗОНА"- ДЕСТИЛЕРИЯ "ДАМАСЦЕНА"-                                                       ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ гр.КАЗАНЛЪК - ПЛОВДИВ    -   12.08. и 25.08.2018г. 

                         2. ПЛОВДИВ-"ВРАНА"-САМОКОВ - БОРОВЕЦ/ЦАРСКА БИСТРИЦА - ПЛОВДИВ    -  19.08.2018;  26.08.2018    

                         3. ПЛОВДИВ - ТРОЯНСКИ МАНАСТИР - ЛОВЕЧ - КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ - ПЛОВДИВ  -   26.08.2018.   Цена  28лв.

ДВУДНЕВНИ:  1. ПЛОВДИВ - НЕСЕБЪР - "ЕВКСИНОГРАД" - БАЛЧИК ДВОРЕЦА НА РУМЪНСКАТА ЦАРИЦА И ПАРКА, ПРИЛЕЖАЩ КЪМ НЕГО -                                                                                    РЕЗЕРВАТ КАЛИАКРА - ПЛОВДИВ    22-23.09.2018 ,       13-14.10.2018 

                     Цена  115.00лв.  

                     Приблизителна дължина на маршрута  -  960 км.    

    

                     2. РИЛСКИ МАНАСТИР-САНДАНСКИ-МЕЛНИК-РОЖЕНСКИ МАНАСТИР-РУПИТЕ-ВЕЛИНГРАД   27.10.-28.10.2018    Цена  72лв.

                        

                                 За подробности, отнасящи се до екскурзиите, може да се осведомите в офиса или на телефоните на ТО:

                                 032/62 38 40,  032/62 69 00