Автобусни екскурзии
МЕЛНИК-РУПИТЕ-СОЛУН-МЕТЕОРА | Print |  E-mail МЕЛНИК - РУПИТЕ - СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА

    Дата: 23.03.-25.03.18; 20.04.-22.04.18г;

 

1 ден 05.00 ч.отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел”Тримонциум”; Отпътуване в 07:00ч. от паркинга на

стадион Васил Левски от София . Пристигане в град Мелник. Разглеждане на града. Градът е създаден още през античността. Мелник е най – малкият град в България.

Привлекателен е със старинните си къщи, легендарна история, невероятна природа и ароматни вина. Градът е обявен за културно – исторически резерват. Посещение на Кордопуловата къща. Построена през 1754 година от заможен гръцки търговец от фамилията Кордопулос. Тя е една от най-монументалните възрожденски къщи в страната. В нея е уредена експозиция на мелнишка изба, издълбана във вид на тунел в скалата, с експонирани в нея огромни бъчви за съхраняване на мелнишко вино. Показана е нейната вътрешна архитектура с украси от стенописи, резби и стъклописи. Има печат за 100-те тристически национални обекти. Свободно време за дегустация на вина. Тръгване за Рупите. Рупите е едно от онези места, чиято природа е в състояние да възхити, вдъхнови и омиротвори. Невероятната красота на тази местност, разположена в Югозападна България е способна да създаде у всеки чувство на хармония и спокойствие. Същевременно с това около Рупите цари и един ореол на мистика и енергиен заряд, навярно свързан с факта, че леля Ванга избира това място за свой дом. Свободно време за разглеждане на Храма "Света Петка Българска", построен от леля Ванга се е превърнал в място за поклонение на хиляди хора, дома и гроба на пророчицата. Отпътуване за Паралия-Катерини. Настаняване в хотел***.  Свободно време за разходка в курортното градче с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия или плаж. Нощувка.

           

2 ден   Закуска.  Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални  манастири. Посещение       на манастира “Св.Преображение” -  Големия Метеор и женския м-р”Св. Стефан” и на работилница  за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите  извори с параклиса Св. Параскева в долината  Темпи и попътно минаване край Олимп - планината на гръцките богове. Вечерта по желание организиране на гръцка вечер. Нощувка.

 

3 ден  Закуска. Отпътуване за Солун. Панорамна обиколка  на  града:  Бялата кула , Националния  театър, паметника на Филип II, паметника  на  Александър  Македонски, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на  църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София/Пловдив.

 

Цена: 179лв. при 40 плащащи;

 

 

 Цената включва :               

·         Транспорт с луксозен туристически автобус;

·         Две нощувки със закуски в хотел *** в Катерини Паралия; 

·         Разглеждане на Мелник, Рупите;

·         Панорамна обиколка на Солун;.

·         ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕТЕОРА;

·         екскурзоводско обслужване;

·         водач от фирмата;

·         медицинска застраховка;

 

Цената не включва : 

·         входната такса  за 1 манастир – 3 евро;

·         Посещение на гръцка вечер –  25евро;

·         Входне такси на посещаваните обекти;

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация

Начин на плащане: 30% депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Дата: 23.03.-25.03.18; 20.04.-22.04.18г.;

 
 
КАРНАВАЛЪТ В КСАНТИ | Print |  E-mail


 

КАРНАВАЛЪТ В КСАНТИ 2018

17.02.-18.02.2018 г.

1 ден – Отпътуване в 8.00 ч от паркинга на хотел „Тримонциум” по маршрут: Юндола-Банско. По пътя отклонение към полите на Рила планина до село Добърско, където ще разгледаме великолепната църквичка „ Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Тя е паметник на културата и е под защитата на ЮНЕСКО, а също и част от Стоте национални туристически обекта на БТС. Пристигане в Банско - родно място на българските народни будители Паисий Хилендарски, Неофит Рилски и поета-революционер Н.Й. Вапцаров. Настаняване в хотел***/****. Възможност за ползване на закрит басейн с джакузи, парна баня, фитнес. По желание разглеждане на забележителностите в Банско. Входните такси не са включени в пакета. Възможност за организиране на вечеря в механа по желание. Нощувка.


2 денЗакуска. Отпътуване за Ксанти. Минаваме през Драма - център на ном и област в Северна Гърция. Фото-панорама от магистралата към най-красивия град на брега на Егейско море - град Кавала. Пристигане в Ксанти - eдин от трите главни града на Западна Тракия, наричан „градът на хилядите цветове”. Кафе-пауза. Заемане на позиция покрай Карнавалното шествие. Карнавалът в Ксанти достига своята кулминация на Сирни Заговезни/неделя/. С всяка година настроението по време на карнавала се повишава и шествията стават все по-мащабни и колоритни. Цялата многоцветна пъстрота е свързана с желанието на човек рано на пролет да привлече вниманието на боговете и измоли здраве и благоденствие за себе си и за своите близки. Към 16.00 ч се отправяме към Пловдив. Пристигане късно вечерта.


Цената включва:

Ø Лицензиран туристически транспорт;

Ø нощувка със закуска в хотел ***/**** в Банско;

Ø Ползване на вътрешен басейн, парна баня, джакузи и фитнес;

Ø екскурзоводско обслужване по маршрута;

Ø медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

· Входни такси на посещаваните обекти;

· Мероприятия по желание;

· Лични разходи;

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация

Начин на плащане: 50% депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

 
СОЛУН - КАТЕРИНИ ПАРАЛИЯ - МЕТЕОРА - ЕДЕСА | Print |  E-mail


Дати:  03.03.-05.03.18г.;  05.05.-07.05.18г.;

1 ден: 05.00ч. Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от София от паркинга на стадион "Васил Левски". Панорамна обиколка на Солун: Бялата кула, Националния театър, Паметника на Александър Македонски, Църквата “ Св. Св. Кирил и Методий ”, Панаирния град, Арката на Галерий, Старата част на града и фото-пауза на крепостта “ Ептапиргио ” с чудесна панорама към Термическия залив. Посещение на църквата “Св. Димитър” - Солунският чудотворец и покровител на града. Свободно време по търговската улица “Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за Катерини Паралия. Настаняване в хотел***. Свободно време за разходка в курортното градче Катерини Паралия с множество магазинчета за сувенири, златни и кожени изделия. Нощувка.

2 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до природния феномен Метеора с уникалните скални манастири. Посещение на манастира “Св.Преображение” - Големия Метеор и на работилница за изработка на икони, златни и сребърни украшения и сувенири. Свободно време. На връщане посещение на лековитите извори с параклиса Св. Параскева в долината Темпи и попътно минаване край Олимп - планината на гръцките богове. Вечерта по желание посещение на гръцка вечер. Нощувка.

3 ден : Закуска. Отпътуване за град Едеса. Град, известен в по-новата си история под името Воден, дадено му от българския цар Самуил. Днес мястото е посещавано от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. Ранният следобед отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.

Цената  включва:

транспорт с лицензиран автобус;

2 нощувки + 2 закуски в хотел*** на Катерини Паралия;

панорамна обиколка на Солун;

еднодневна екскурзия до Метеора;

екскурзия до Едеса;

екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

медицинска застраховка.

Цената не включва:

* такси на посещаваните туристически обекти;

* гръцка вечер при минимум 25 туриста - 25 евро;

* разходи от личен характер;

Доплащане: Лица над 69 години доплащат за застраховка по таблицата на застрахователната компани

Доплащане за единична стая - 60 лв.;


  179лв.                            

Дете от 6г. до 11.99г. - 145лв.
 
КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ! | Print |  E-mail


КАРНАВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ - ПОЛЕТЪТ НА АНГЕЛА!

ЗАГРЕБ-ЛЮБЛЯНА-ВЕРОНА-ПАДУА-ВЕНЕЦИЯ

01.02.18-05.02.2018г.


 


1 ден: Отпътуване от Пловдив в 05.00ч. от паркинга на хотел"Тримонциум"; 07.00ч. от София от паркинга на стадион "Васил Левски".  Пристигане вечерта в Загреб. Настаняване в хотел***. Нощувка.

2 ден: Закуска. Туристическа програма в Загреб: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак /12в./, Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух - Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19в. Загреб е стар университетски град със съвременна архитектура и много добро икономическо развитие.Свободно време. Отпътуване за Словения. Туристическа програма в Любляна-столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, Тройния мост, Францинската църсва и др.  Свободно време. Отпътуване за Италия. Настаняване на хотел 3* в Лидо ди Йезело. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Падуа. Разглеждане на града - средновековната градска зала Palazzo della Ragione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м./, крепящ се без никакви подпиращи колони, Светият площад с базиликата"Сан Антонио" - изключителен архитектурен шедьовър, съхраняващ ценни произведения на изкеството; параклиса "Сан Джорджо"; статуята на Еразмо Гатамелата, базиликата"Сан Антонио" и площад "Прадо дела Вале"- един от най-големите площади в Европа. Свободно време. Отпътуване за Верона - града на влюбените. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, Арена ди Верона, фонтана"Мадона Верона", ренесансовия площад Ербе, къщата на Жулиета, паметника на Данте. Свободно време. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден: Закуска. В 8:30ч. отпътуване от Пунта Сабиони с кобаче /заплаща се допълнително/ за Венеция - Перлата на Адриатика Свободно време в пъстра , маскирана, весела и красива Венеция. Възможност в 12:00ч. да наблюдаваме " Полетът на Ангела". Туристическа обиколка с екскурзовод: площад "Сан Марко", двореца на дожите, моста на въздишките и моста Риалто. По желание посещение на двореца на дожите или изкачване на Камбанарията с асансьор. Панорамата на Венеция е незабравима! Свободно време. Имате възможност да се повозите с гондола по тесните канали на Венеция. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден: Пристигане в София/Пловдив следобяд.


Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус***;

- 1 нощувка + закуска в хотел*** в Загреб;

- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло;

- пешеходна разходка в Загреб;

 
СИНАЯ-БРАШОВ-ЗАМЪКА НА ДРАКУЛА-БУКУРЕЩ | Print |  E-mail

 

                                             03.03.-05.03.2018г.

3 дни/2 нощ

1 ден - Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум" в 05.00 ч. към Русе-Букурещ. Панорамна обиколка: "ROMEXPO", парка Херъстръу, улица "Виктория", Румънската академия на науките, Кралския дворец (днес Национална художествена галерия), Атенеума, църквата "Крецулеску", площад "Революция", Националният исторически музей, Парламента (разглеждане отвън) и площад "Конституция", музея на селото, Националната банка, Националната библиотека, Националната военна академия, Националния театър, Триумфалната арка, Патриаршеската катедрала с мощите на св. Димитър Басарбовски. Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града. Отпътуване за Синая. Пристигане в Синая - планински град и курорт, наричан "Перлата на Карпатите" заради ограждащия го величествен планински пейзаж. През града протича река Прахова. Настаняване в хотела***. Нощувка. 

2 ден - Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на Замъка на граф Дракула. Средновековният замък, разположен живописно на 60 метрова скала, в миналото служел като крепост и граница между две исторически княжества Влахия и Трансилвания, сега се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации в Румъния. Легендата разказва, че замъкът някога е принадлежал на влашкия владетел Влад Цепеш, известен  още под прозвището Граф Дракула. Ирландският писател Брам Стонър овековечава неговият образ в своя роман "Дракула". Отпътуване за Брашов - живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383 г и реконструирана в 1477 г., църквата "Свети Николай". Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание посещение на типичен румънски ресторант с жива  музика   /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3 ден - Закуска. Посещение на кралския дворец Пелеш  - бивша лятна кралска резиденция на първия румънски крал Карол І. Дворецът е една от най-красивите постройки не само на Балканите, а и в цяла Европа. Архитектурата  му е уникална, съчетава изяществото на немския неоренесанс с италианските традиции и барок. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив.

195лв.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Синая;
  • екскурзия до замъка на Дракула;
  • туристическа програма в Брашов;
  • екскурзия до замъка "Пелеш";
  • панорамна обиколка на Букурещ;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • медицинска застраховка;

Цената не включва:

- Вечеря в типичен  ресторант с жива  музика - 20 евро;

- Входна такса за замъка "Бран" - 35 RON;пенсионери (65+):25 RON; студенти- 20 RON;ученици - 7 RON;

- Входна такса за замъка "Пелеш" - 20 RON за възрастни; 10 RON за деца;

- Синайския манастир - 5 RON за възрастни; 2 RON за деца;

- Палатата на Парламента - 25 RON;

- Входна такса за музея на селото - 10 RON;

- Черната църква - 8 RON;

Парична единица на Румъния - лея (RON); 10 леи = 4.60 лв

Телефонен код за Румъния: + 40

* Цените са ориентировъчни. Туристическата агенция не носи отговорност за промяната им в деня, предвиден за посещение.

Забележка:  Дворецът на Парламента е действаща обществена институция и е възможна внезапна промяна на работното време като туристически  обект. В тази връзка туристическата агенция  си запазва правото, ако се налага, да анулира резервацията в последния момент и да замени с друг обект или свободно време.

Необходими документи: Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта. За лица под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители, задграничен паспорт, нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България - ОРИГИНАЛ И КОПИЕ.

Цената е валидна при минимум 40 туристи.

Начин на плащане: депозит - 30 % от пакетната цена в брой или по банков път; Останалите 70 %, 10 дни  преди тръгването в брой или по банков път.

Срок за уведомление при недостиг брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва право за промяна на програмата по дни.