Екзотични дестинации


ЕЗЕРОТО БАЙКАЛ - ОЧАРОВАНИЕТО НА РУСКИЯ ИЗТОК | Print |  E-mail


ЕЗЕРОТО БАЙКАЛ – ОЧАРОВАНИЕТО НА РУСКИЯ ИЗТОК

Продължителност 10 дни / 8 нощувки                                Транспорт: самолет

Маршрут:

София-Москва-Улан Уде-Ацагат-Баргузинска долина-Чивъркуйски залив-Тарбагатай-Москва-София

Дати на отпътуване:

26.07.2016 г,  23.08.2016 г

Този тур ще Ви разкрие богатствата на Република Бурятия. Несъмнено най-голямото чудо на Бурятия - това е Байкал - най-голямото езеро в света. Но тази земя е надарена и с множество други богатства, които няма да Ви оставят равнодушни: безкрайни степи, девствена тайга, заснежени върхове, долини, пълни с целебни минерални извори, древна и богата култура на множество велики народи от древността, населяващи тази Земя.

1 ден- СОФИЯ-МОСКВА

Обеден полет от София. Кацане на летище Шереметево в Москва. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден - МОСКВА-УЛАН УДЕ

Закуска. Свободно време. В 12.00 ч освобождаване на стаите. Обзорна автобусна обиколка на руската столица. Трансфер до летището. В 20.15 ч - полет за Улан Уде, приблизително 6 часа.

3 ден - УЛАН УДЕ-ИВОЛГИНСКИ ДАЦАН-УЛАН УДЕ

Кацане в Улан Уде в 7.10 ч местно време (5 часа разлика с Москва). Трансфер до хотела. Настаняване. Кратък отдех. Среща с екскурзовода на групата. Отпътуване за Иволгинския дацан - най-големият будистски манастирски комплекс, на 30 км от Улан Уде. В подножието на хребета "Хамар-Дабан", в степите, в тих район, се намира духовната столица на будистската традиционна Саниха на Русия - Иволгинският дацан. В слънчево време ярко блестят позлатените храмове, посрещайки отдалече поклонници и посетители. На това място, Човек има усещането, че времето е спряло да тече, а въздухът  е изпълнен с тръпчивия и осезаем аромат на цъфтящи треви. Иволгинският дацан е голям манастирски комплекс. Интериорите на неговите храмове впечатляват с оригинални произведения на изкуството. В него се намират: домът на Хамбо Лама - ръководителят на руските будисти; Будисткият университет и домовете на ламите. Иволгинският дацан е под егидата на държавата. Той е паметник на религиозната архитектура. Връщане в Улан Уде. Вечерна пешеходна обиколка на центъра на града. Вечеря. Нощувка.

4 ден - УЛАН УДЕ-АЦАГАТ-БАЙКАЛ

Закуска. Екскурзия до с. Ацагат, на 50 км от Улан Уде. Село Ацагат е място, където старателно пазят и почитат древните традиции на бурятския народ. Бурятия е северната част на монголския свят, където хората са живяли по законите на Чивгис-хан. В степта, заобиколена от 3 свещени планини, Вие ще се потопите в живота на бурятите. Очакват Ви: тържествено посрещане по бурятски обичай; участие в национални игри; стрелба с лък и ще опитате национални ястия. Ацагат е и един от древните центрове на будизма - Родина на Хамбо Лама! За историята и развитието на руския будизъм, Вие ще получите от посещението си в Дома-музей на Агван Доржиев - един от видните деятели на будизма, философ и дипломат! Привечер - отпътуване към свещеното езеро БАЙКАЛ,по маршрут: Усть-Баргузин (340 км). Пристигане късно вечерта и настаняване в базата. Нощувка.

5 ден - БАРГУЗИНСКА ДОЛИНА-САВУНСКА САКСОНИЯ-БУРХАН-ИНИНСКИ ПАРК

Закуска. Обзорна автобусна екскурзия по Баргузинската долина - богата съкровищница на археологически и природни забележителности. Запознанство със Сувинска Саксония - живописни сали, които приличат на кули на замък; посещение при минерален извор; посещение на Бурхан - място за поклонение; посещение на Ининския парк - живописен природен паметник на камъните. Обяд. Връщане в базата за нощувка. Свободно време. Нощувка.

6 ден - ДУХЪТ НА ДРЕВНАТА ЗЕМЯ НА ЕВЕНКИТЕ

Закуска. Почивка на Баргузинския залив - най-големия залив на езерото Байкал, известен с дългите пясъчни плажове, заобиколени от борови гори. През лятото температурата на водата в Баргузинския залив достига до 20-22 градуса по Целзий. Възможност за екскурзия по желание, срещу допълнително заплащане: "Духът на древната земя - на гости при евенките": пътешествие по Баргузинската долина до курорта Алла (в превод от евенкски "рибно място"). В долината на река Алла има повече от 50 изхода на горещи извори. Реката тече в красива планинска долина, заобиколена от причудливи скали на Баргузинския Хребет. Ще Ви посрещнат от евенкския център "Юктэ". Евенките са народ, живеещ на Байкал от дълбока древност. Кога и откъде се е появил този народ и досега не е ясно, но според учените, евенките са преки потомци на културата от каменната епоха на Байкал. В евенкските семейства до ден днешен се предават древни митове и легенди, обичаи и вярвания, идващи от незапомнени времена. Обяд - национална евенкска кухня. Разходка из живописните околности на курорта. Връщане в базата за нощувка. Свободно време. Нощувка.

7 ден - ЧИВЪРКУЙСКИЯТ ЗАЛИВ

Закуска. Екскурзия до Чивъркуйския залив - едно от най-уникалните места на Байкал (предвижване с автомобил +катер)! Заливът е разположен  в северната част на полуострова "Свещен нос" и влиза в състава на Прибалкайския природен национален парк. Този обособен ъгъл на Байкал, с живописните брегове, топла и чиста байкалска вода, своеобразен уют и "изолацията" от света, предразполага туриста към почивка. Връщане в базата за нощувка. Свободно време. Нощувка.

8 ден - БАРГУЗИНСКИЯТ ЗАЛИВ

Закуска. Свободен ден за почивка на Баргузинския залив. Последният ден на Байкал е предвиден да се насладите на тишината, спокойствието и неговото Величие. Нека тази тишина, топлина и спокойствие, останат задълго във Вашите души! Нощувка.

9 ден - НА ГОСТИ ПРИ СЕМЕЙСКИТЕ - ТАРБАГАТАЙ - УЛАН УДЕ

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Отпътуване за с. Тарбагатай - 320 км. Екскурзия "На гости при Семейските". Семейски са староверци - много ярко и древно разклонение на руския народ - частица от Допетровска Русия - времето преди Петър І. Те били преселени в Сибир през втората половина на 17 век. До наши дни потомците на тези преселници в Бурятия са съхранили уникалната руска народно-битова култура и самобитна духовна култура. Вас Ви очаква: запознанство с Музея на бита на старообредниците; посещение на древен православен храм; среща със староверците и запознанство с техните обреди, обичаи и уникално многогласово пеене и изпробване на блюда от староруската кухня. Отпътуване за Улан Уде (70 км). Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден - УЛАН УДЕ-МОСКВА-СОФИЯ

Закуска. 08.30 ч, местно време - полет за Москва в 9.55 ч, Московско време. Свободно време. Вечерен полет за България.

ЦЕНИ:

Дата                                 Възрастен в двойна стая

26.07.2016 г                      3980 лв

23.08.2016 г                      3980 лв

Цената включва:

 • самолетни билети: София-Москва-София с включени литещни такси (към 19.01.2016 г)
 • самолетни билети: Москва-Улан Уде-Москва с включени летишни такси (към 19.01.2016 г)
 • трансферите в Москва;
 • 1 нощувка с 1 закуска в 3/4* в Москва;
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел2/3* в Улан Уде;
 • 5 нощувки, 5 закуски и 5 обяда в Туристическа база в района на езерото Байкал;
 • екскурзия до Иволгинския дацан - будистки манастирски комплекс;
 • посещение на с. Ацагат в Бурятия;
 • Посещение на с. Тарбагатай;
 • екскурзия до Чивъркуйския залив;
 • екскурзия до Баргузинската долина;
 • екскурзоводско обслужване на руски език;
 • автобусна обзорна екскурзия в Москва;
 • водач от фирмата.

Цената не включва:

◊ туристическа руска виза - 119 лв със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);

◊ медицинска застраховка;

◊ разходи за градски транспорт и от личен характер.


Забележка:

- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 8 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 30 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити.

- Възможно е да има промяна в летищните такси и часовете на полетите. Ще бъдете уведомени до 15 дни преди началото на екскурзията;

-Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзията по програмата.

Необходими документи:

♦ При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 паспортна снимка за руска виза.

♦  Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Условия за записавне:

♥ депозит - 50 % от пакетната цена в брой или по банков път;

♥ доплащане - 45 дни преди датата на отпътуване в брой или по банков път. 
Екзотични дестинации | Print |  E-mail