Топ оферти
ПОСТОЙНА ЯМА-ЛЮБЛЯНА-ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА-ЗАГРЕБ | Print |  E-mail

 

Дата: 03.05.-06.05.19; 23.05.-26.05.19; 20.09.-23.09.19;

ПРОГРАМА:

1 ден - Сутринта в 6.00 ч тръгване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум";08:00ч. от София от стадион"Васил Левски". Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел***. Нощувка.

2 ден - Закуска. Отпътуване за пещерата "Постойна яма" - едно чудо на природата. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на пещерата Постойна или както я наричат местните Постойнска яма, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началота на 20 век вече било задвиждано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна - тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес "Постойна яма" е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по-известен като "човешка риба", който е най-голямото пещерно земноводно в света. Разглеждане на Предямския замък. Туристическа  програма в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост, университета и др. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръция герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Ееш. Бягайки от него, те плуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие - драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с  чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване за национален парк "Плитвички езера" - спечелили си със своята красота името "Изумрудените очи на Хърватска" (входа се заплаща допълнително). Национален парк "Плитвички езера" е регистриран като туристически обект през 1949 г., а в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО от 1979 г. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска. Паркът заема територията от приблизително 300 кв.км, от които около 8 кв. км се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Разделят се условно на Горни (12) и Долни(4)  езера. Има голяма разлика в надморската височина на парка - най-високата точка се намира на 1 280 м, а най-ниската е едва 380 м. Разликата в надмирската височина на езерата е само 135 м. Връщане в хотела в Загреб. По желание* вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден - Закуска. Туристическа програма в Загреб с  екскурзовод: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак (12 в.), Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив.

355 лв. при  минимум 38 туристи

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар и видео;
 • 3 нощувки+закуски в Загреб в хотел***;
 • разглеждане на Загреб;
 • туристическа програма в Любляна;
 • екскурзия до национален парк "Плитвички езера"(без включена входна такса);
 • екскурзоводско обслужване;
 • медицинска застраховка за лица до 65 години с покритие 2000 евро;
 • пътни и гранични такси.

Дати: 03.05.-06.05.19; 23.05.-26.05.19; 20.09.-23.09.19;

Цената не включва:

 • входните такси на посещаваните обекти /пещерата Постойна яма + Предямски замък - 35 евро; Плитвички езера - 25евро. Цената включва:транспорт, входна такса+екскурзовод/;
 • доплащане застраховка за лица над 65 години до 70 г –3 лв; от 70 до 75 г – 6 лв; над 75 г – 9 лв;
 • доплащане за единична стая - 75 лв;
 • разходи от личен характер;

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя изпълнението на последователността на програмата.

Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност в случай на изменение.

Начин на плащане:

депозит - 100 лв на човек при записване в брой или по банков път;

доплащане -  две седмици преди датата на отпътуване в брой или по банков път;

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта с 6.месечна валидност към датата на заминаване;

За лица до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите/лят /оригинали 2 копия/;

За лица до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

При недостигнат минимален брой  потребителите се  уведомяват 7 дни преди датата на екскурзията.


************************************************************************************************************************

 
КАРНАВАЛЪТ НА ВЕНЕЦИЯ | Print |  E-mail

КАРНАВАЛЪТ НА ВЕНЕЦИЯ - М И Н А Л О, М А Г И Я  И  Р Е А Л

Н О С Т  В ЕДНО!

ПОЛЕТЪТ НА АНГЕЛА!

ПЛОВДИВ - СОФИЯ-ЗАГРЕБ - ПАДУА-ВЕРОНА- ВЕНЕЦИЯ - СОФИЯ-ПЛОВДИВ

5 Дни / 3 Нощувки

дати: 21.02.-25.02.2019г.


Карнавалът на Венеция продължава 11 дни и привлича туристи от цял свят, копнеещи да видят Венеция в нейната карнавална премяна, по-мистична и по-привлекателна от всякога. Венецианският карнавал е най-известният европейски карнавал. Посетете карнавална Венеция, оставете се да ви проникне атмосферата на града, която е съчетание от развлечения и мистерии и която със сигурност крие изненади. Откривайте, наблюдавайте, слушайте, докосвайте, вдишвайте, вкусвайте Венеция, отдайте се на жизнерадостта и лекотата в този уникален микрокосмос, изпълнен с незабравими багри и усещания! Забавлявайте се!

1 ден  (16.02.) - БЪЛГАРИЯ-ХЪРВАТСКА

5.00 ч тръгване от паркинга на х. „Тримонциум”, Пловдив; в 7.00 ч тръгване от паркинга на стадион „В.Левски”, София. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб.

2 ден (17.02.) – ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. В ЗАГРЕБ, ще останем очаровани от магията на малките тесни калдъръмени улички на Горния град, катедралите, фенерите, а в същото време ще бъдем завладяни от усещането за един модерен и кипящ от живот европейски град. Кратка пешеходна разходка в центъра на Загреб: Площадът на името на бан Йелачич - конната статуя на бан Йелачич е в центъра, там е и езерцето с фонтана Мандушевац, катедралата „Света Богородица“, църквата „Свети Марк“, Националния театър на Хърватия, Каменната порта, кулата Лотршчак, улица  „Ткалчичева“. Въпреки бързо развиващата се икономика и транспорт, градът е запазил чара си и спокойната атмосфера. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел*** в Лидо ди Йезоло. Възможност за вечеря в типична италианска пицария. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

3        ден  (18.02.) – ПАДУА-ВЕРОНА-ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО

Закуска. Отпътуване за Падуа. Разглеждане на града - средновековната градска зала Palazzo della Ragione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м./, крепящ се без никакви подпиращи колони, Светият площад с базиликата"Сан Антонио" - изключителен архитектурен шедьовър, съхраняващ ценни произведения на изкеството; параклиса "Сан Джорджо"; статуята на Еразмо Гатамелата, базиликата"Сан Антонио" и площад "Прадо дела Вале"- един от най-големите площади в Европа. Свободно време. Отпътуване за Верона - града на влюбените. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, Арена ди Верона, фонтана"Мадона Верона", ренесансовия площад Ербе, къщата на Жулиета, паметника на Данте. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден (19.02.) – ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО-ВЕНЕЦИЯ

Закуска. Отпътуване от Пунта Сабионе до ВЕНЕЦИЯ. Свободно време в пъстра, маскирана, весела и красива Венеция и възможност в 12 ч да наблюдаваме „Полетът на ангела”. Туристическа разходка с екскурзовод на български език: Дворецът на дожите, Библиотеката, Катедралния храм „Св. Марко”, моста Риалто. Свободно време .Обратно с корабче до Пунта Сабионе. Отпътуване по маршрут:  Венеция – Любляна – Загреб – Белград – София - Пловдив. Нощен преход.

5ден (20.02.) – ИТАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ

Транзитно пътуване през Словения-Хърватска-Сърбия. Пристигане в София/Пловдив

Цената включва:

☼ транспорт с лицензиран туристически автобус с мини бар, видео система, DVD;

1 нощувка със закуска в Загреб; 2 нощувки в Лидо ди Йезоло в хотел 3* със закуски;

☼ пешеходна разходка в центъра на Загреб;

☼ пешеходна  разходка с местен екскурзовод на български език във Венеция;

☼ екскурзоводско обслужване по маршрута;

☼ медицинска застраховка до 65 г;             

Цената не включва:

☺ входните такси на посещаваните обекти;

☺еднодневна екскурзия до Падуа и Верона – 40лв. при минимум 20 туриста;

☺придвижването с корабче до площад „Сан Марко” във Венеция и обратно до Пунта Сабиони-20евро;

☺ градска такса на хотелите, която се плаща на рецепцията на хотела;

☺ медицинска застраховка за лица над 65 г;

☺ слушалки за обиколката на Венеция – 2евро/задължително/;

☺ лични разходи;

Допълнителна информация:

Записването става с внасяне на депозит от 30% от пакета в брой или по банков път.

Допълнителните мероприятия се заявяват при подписване на договор и се заплащат при доплащане на пакета в брой или по банков път.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт . За лица до 18 години, пътуващи с един или без родители, трябва да имат нотариално подписана декларация, че могат да напускат страната в оригинал + копие.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.