Топ оферти
ОСТРОВ КОРФУКорфу е най-привлекателният остров в Йонийско море, разположен между Гърция и Италия, очароващ с пищната си разтителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове, мекия си климати, не на последно място, с хилядолетните легенди, които са станали неразделна част от него. Още през XIX век той става лябимо място за отдих на италианската, австрийската, германската аристокрация. Когато се разхождаме из столицата на острова - Керкира, малките улички, китните площадчета с палми, маслинови и портокалови дръвчета, покривите от римски керемиди, алеите от кипариси неизменно ще ни накарат да се запитаме къде сме - дали не сме в Генуа или Рим, на остров Капри или в Ница, или пък на старото пристанище в Марсилия...


Екскурзията включва 4 нощувки със закуски и вечери на о-в Корфу, разглеждане забележителностите на острова с екскурзовод. Настаняването е в хотели категория 3 звезди.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: 04.00ч. - хотел"Тримонциум" в Пловдив - трансфер Пловдив - София за тези, които желаят. 07.00ч. - отпътуване от София - от централна автогара София, сектор"Паркинг". Качването с автобуса започва в 06.30ч.; 08.00ч. - спирка в Дупница за клиентите, които биха желали да се качат оттам; 08.30ч. - спирка в Благоевград за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Около 17.00ч. - пристигане в Игуменица. Пътуване /около час и половина/ с ферибот до Керкира - столицата на острова. Вечерта - пристигане на острова. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Разглеждане на Керкира: площад "Еспланада", галерията с арките Листон, двореца "Св. Св. Михаил и Георги", църквата "Св. Спиридон", католическата катедрала, Старата крепост /отвън/; посещение на двореца Ахилион, разположен на 12 км. южно от града, любима резиденция на австрийската ипрератрица Елизабет, легендарната Сиси. Разходка до Канони с прекрасна панорама към манастира "Панагетис Влахеренас" и Мишия остров. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Факултативна полудневна екскурзия за разглеждане природните красоти на острова - посещение на един от най-привлекателните курортни центрове - Палеокастрица, приютяващ прекрасни заливчета с най-очарователните плажове на острова. Разглеждане на близкия средновековен манастир"Св. Богородица"- доплащане 16лв. на човек - еккурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участници. В ранния следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: - Закуска. Свободен ден. Факултативна полудневна екскурзия до Сидари /прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето, тук се намира известната природна забележителност "Канал д, Амур" или "Каналът на любовта") и Касиопи (пристанище и рибарско селище, днес курортен център в северната част на острова) - доплащане 20лв. на човек - екскурзията се заявява и заплаща в Българя, а не на място и се организира при минимум 20 участници. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Късно вечерта - пристигане в България.

ДАТИ И ЦЕНИ:

06.09. - 10.09.2014г.  : 429ЛВ.

18.09. - 22.09.2014г.  : 399ЛВ.

20.09. - 24.09.2014г.  : 399ЛВ.

11.10. - 15.10.2014г.  : 389лв.

25.10. - 29.10.2014г.  : 389лв.

Цена за деца до 18г. в стая с 2-ма възрастни при екскурзията от 17.04.2014 - 439лв.

Цена за деца до 18г. в стая с 2-ма възрастни при останалите дати - 339лв.

Цена за деца до 18г. в стая с 1 възрастен при екскурзията от 17.04.2014 - 460лв.

Цена за деца до 18г. в стая с 1 възрастен при останалите дати - 360лв.

 

Доплащане за индивидуална стая при екскурзията от 17.04.2014г. - 160лв.

Доплащане за индивидуална стая при останалите дати - 130лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 195лв.

  

 
НОВА ГОДИНА 2015 В ДУБРОВНИКПОСРЕЩНЕТЕ   Н О В А Т А   2 0 1 5   Г О Д И Н А   В  ДУБРОВНИК


- ГРАДЪТ  С ВЪЛШЕБНА   КРАСОТА!

/през Черна гора/

5 дни /4 нощувки,4 закуски и 3 обикновени вечери и 1 празнична вечеря

без нощен преход 

Дати на отпътуване:  30.12.2014 - 03.01.2015

1 Ден/СОФИЯ - МОЙКОВАЦ /

(При възможност отпътуване от района на Бургас, Сливен,Стара загора и Пловдив - с предварително запитване)

Отпътуване от София от паркинга на стадион " Васил Левски" в 07.00ч. по  маршрут: София - Пирот - Ниш - Крушевац - Кралйево - Рашка - Нови пазар - бЕРАНЕ - Майковац (Черна гора). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 Ден/МОЙКОВАЦ - БУДВА - КОТОР - ДУБРОВНИК/

Закуска. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в стария град на Будва: придвижвайки по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св. Троица, катедралата Св. Йоан и Цитаделата.
Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата, откъдето се открива прекрасна гледка към близкия остров Св. Никола и цяла Будванска  ривиера. Свободно време за обяд. Продължаване по маршрута за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св. Трифон. Кратко свободно време. Отпътуване за Хърватска. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като "най-южния фиорд". Преминаване на черногорско-хърватската граница. В късния следобяд пристигане на Дубровнишка ривиера и в курорта Млини. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 Ден /ДУБРОВНИК - ЦАВТАТ/

Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка ривиера и Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник С местен екскурзовод (По време на програмата се посещава и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св. Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула,  Дубровнишката катедрала, църквата Св. Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Посещение на градчето Цавтат известен като древния Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6в. пр.н.е.
Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 Ден/ДУБРОВНИК/

Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка или по желание екскурзия до остров Корчула - родното място на Марко Поло или до град Мостар в Босна и Херцеговина. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден /ДУБРОВНИК - СОФИЯ/

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

Цена:

499 лева - на човек в двойна стая

650 лева - единична стая

469 лева - трето легло в стая

439 лева - дете 3-12 години в стая с двама възрастни

ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:

-1 нощувка, закуска, 1 вечеря (готово меню със сервиране) в хотел 2* в Черна гора

-3 нощувка, 3 закуски, 2 стандартни вечери (на шведска маса) в хотел Астареа-1 3* - www.dubrovnik-riviera-hotels.hr

-празнична новогодишна вечеря на 31.12.2013 в ресторант на хотел Астареа-1 3*

-транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик,DVD /

-водач от фирмата организатор

-екскурзоводско обслужване

-местен екскурзовод за обиколката в Дубровник

-групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро

Цената не включва:

-входни такси за забележителностите по програмата: в Дубровник- възрастен 25-30 евро общо, дете до 14г. - 15-20 евро (Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишката катедрала, двореца Княжев двор)

-* екскурзия до остров Корчула - 25 евро /при група минимум 35 души/

-*екскурзия до Мостар- 25 евро /при група минимум 35 души/

-доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. - 5 лева; от 76 до 80г. - 9 лева. Туристи над 80г. не се застраховат.

-доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 50 лева; от Сливен - 40 лева; от Стара Загора - 30 лева; от Пловдив - 25 лева

Новогодишно меню:

Очаквайте!

Допълнителна информация:

- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано  от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

-Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещавани страни.

-Срок за записване: до запълване на свободните места.

-Начин на плащане: аванс в настанени, размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

-За програми, в които не са упоменати хотелите, в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

-Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

-Транспортни фирми наши партньори: "ТрансЕкспрес СИЕ " СД, гр. Панагюрище- лиценз No0415; "Динита транс" ООД, гр.Бургас- лиценз No0078

-Настаняване по седалки в автобуса се осъществява според последователноста на записване.

-Агенцията си запазва правото за промени в последователноста на изпълнение на програмата.

-Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

-Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.

 


 

 

 
ИСТАНБУЛ-ИЗТОЧНА ПРИКАЗКА С ДИНАМИЧНО СЪВРЕМИЕ

 


ИСТАНБУЛ

16-19.10.2014г. - 3ВВ/4  дни

Посетете този град със сто лица, екзотичен хилядолетен мегаполис, разположен на два континента.

Истанбул… град на романтичните, вечно търсещите приключения души. Любов, романтика, традиции, богато наследство от славно минало.

Едновременно с това ще имате възможност да се уверите в бързия темп на развитие  на този огромен град. Тук ще посетите най-големия  МОЛ на Балканите,  в  който се намира и сензационния аквариум “Тюркуазу”…

За любителите на сериали – възможност да видят офиса на Шехеразада, къщата на Онур, домът на  Инджи,  да пият кафе или чай в кафенето на Бурхан….

(без нощен преход)


ПОДАРЪК ОТ ФИРМАТА:


-
посещение на Азиатската част на Истанбул по моста Евроазия и фото-пауза на хълма "Чамладжъ или на Йеди тепе с панорама към Европейската част на Истанбул;
-
посещение на желязната църква "Свети Стефан"  - една от българските светини в Истанбул/отвън, тъй като църквата е в ремонт/;
-
посещение на търговски център "IKEA";
-
посещение на МОЛ "Форум";
-
посещение на аквариума "Turkuazoo"(без включена входна такса);


1 ДЕН:  - 05.00 ч. отпътуване от Пловдив за Р. Турция. След обяд пристигане в Истанбул – огромен съвременен град, бивша столица на четири империи, прочут със своите великолепни забележителности. Настаняване в хотел ***. Свободно време или по желание екскурзия до " Къз Кулеси" - Кулата на девицата. "Къз Кулеси" е един от най-романтичните и загадъчни обекти на Истанбул. Кулата, чието минало датира от 2 475г. пр.н.е. е построена върху малък остров, намиращ се на мястото, където се срещат Черно и Мраморно море. Кулата обогатява Истанбул не само с изтънчената си красота, а така също и с легендите и спомените за нея. В нейно име са изписани редица стихове, нарисувани са стотици картини. В 20.00ч. по предварителна заявка вечеря в атрактивно заведение с богата шоу-програма. Нощувка.

2 ДЕН: - Закуска. Туристическа програма по желание – разходка с кораб по Босфора: мостът “Галата”, кулата “Галата”, пристанището, новият султански дворец “Долма бахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната  в един от най-престижните хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи и творци, изкуствения остров, отбранителните крепости, летния султански дворец “Бейлербей”, Кулата на девицата.

ОБЗОРНА ЕКСКУРЗИЯ с лицензиран автобус и екскурзовод на български език, продължителност 4 часа, включена в цената:

Европейска част – квартал “Фатих” (най-стария мюсюлмански квартал в града), Аквадукта Валента, древните градски стени, останки от Византийския дворец “Влахерна” и църквата “Карие”, квартал “Левент” (тук са най-модерните търговски и банкови центрове на града), крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар.

Азиатска част – Преминава се през въжния мост над Босфора. По крайбрежния път на Азиатската част на града ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се покрай Бейлербей ( втория  дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица). На хълма Йеди тепе  или Чамладжъ 30 минути почивка за снимки на великолепната панорама към Европейската част на Истанбул.

Връщането към Европейската част става през Първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче (новия султански дворец), кулата Галата  и моста “Галата” над “Златния рог” – залив, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част), посещение на българската църква “Св.Стефан”. Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрумът – център на града в началото на нашата ера. Това е огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността; Синята джамия/посещение/ – една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета; музея “Света София”/отвън/ – епископална църква на византийската  столица, а след идването на османците през 1453 г превърната в джамия.; стария султански дворец” Топ Капъ”/отвън/. Свободно време. Туристическа програма по желание: - посещение с местен екскурзовод на музея" Света София" и посещение с местен екскурзовод на стария султански дворец "Топкапъ". Свободно време.  Туристическа програма по желание: екскурзия "Нощен Истанбул"- панорамна обиколка с автобус на центъра на старата европейска част на града с площад "Султанахмет", моста"Ататюрк" над "Златния рог", площад"Таксим" - любимо място на турската младеж и интелигенция в новата европейска част на Истанбул, изкачване с фуникульор на хълма Пиер Лоти, откъдето се открива невероятна гледка към залива Златния рог, пауза на брега на Босфора с панорама към първия въжен мост над Босфора, осветен от компанията"Филипс през 2007г. Нощувка.

3 ДЕНЗакускаТуристическа програма по желание: разходка на площад"Таксим", разглеждане паметника на републиката и пешеходната улица "Истиклял", посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец “Долма бахче” – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинна галерия. Свободно време. По желание посещение на "Миниатюрк" / Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други. Свободно време или по желаниепосещение на небостъргача "Сапфир" - най-високата жилищна сграда в Европа. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка със скоростен асансьор, откъдето се открива неповторима гледка към града. Желаещите могат да се включат в SkyRIDE - 4D симулация на полет с хеликоптер над и в  забележителностите на Истанбул. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. По желание екскурзия до Принцовите острови.

Подарък от фирмата: посещение на най-големия в Европа  аквариум “Тюркуазу” (без включена входна такса), посещение на търговски център "IKEA", посещение на МОЛ “Форум”;

Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

239 лв.

Цената е валидна при група от минимум 40 туристи. При недостигнат брой потребителите се уведомяват 7 дни преди датата на екскурзията.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус *** (климатик, видеосистема, минибар);
  • 3 нощувки със закуски  в хотел *** в Истанбул;
  • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод;
  • пешеходна разходка в историческия център на града;
  • медицинска застраховка  с асистанс – полица 5000 евро;
  • екскурзоводско  обслужване по маршрута;

Цената не включва:
- посещение с местен екскурзовод на "Света София" - 22 евро. Цената включва: екскурзоводско обслужване и входна такса;

- разходка  с кораб по Босфора (1 ч и 45 мин.)- 16 евро при минимум 30 души;

- екскурзията “Нощен Истанбул” - 12 евро /цената включва: транспорт, местен екскурзовод на български език, билет за фуникульор/ при минимум 20 души/;

- посещение с местен екскурзовод на двореца “Топ Капъ” – 22 евро при минимум 20 туристи. Цената включва: екскурзоводско обслужване и входна такса;

- вечеря  в рибен ресторант  около 25 евро;

- посещение на новия султански дворец “Долма бахче” с местен екскурзовод – 23 евро при минимум 20  туристи. Цената включва: екскурзоводско обслужване и входна такса;

- посещение на Миниатюрк с местен екскурзовод на бълг. език - 7 евро при минимум 25 души;

- входни такси: за църквата “Св.София”  + 2.5 TL - за слушалки, музея" Миниатюрк" - 10 TL;

- вечеря  в атракционно заведение с програма (29 евро);

- посещение на небостъргача "Сапфир" - 10 евро. Цената включва: транспорт+местен екскурзовод на български език. Входна такса: панорамна тераса - 18 TL ; хеликоптер 4D + панорамна тераса - 28 TL;

- посещение на "Къз Кулеси" - Кулата на девицата - 20 евро. Цената включва: воден транспорт, чай, сладкиш, входна такса;

Цената не включва:

входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

 

ОТСТЪПКИ:

деца до 12 години, настанени в стаята на двама родители – 60 лв.;

ДОПЛАЩАНЕ:

☻единична стая в хотел *** - 120 лв

Дати:  16.10.-19.10.2014 г.

Няма специални медицински и санитарни изисквания за посещение  в Република Турция.

Необходими документи: международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване. Лица до 18 години пътуват с международен паспорт и декларация, заверена от нотариус, ако лицето не пътува с родителите си. Необходим е оригинал и копие.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни!

ВАЖНО!

Заплащането на екскурзиите и мероприятията по желание могат да се заплащат в лева тук, в офиса минимум 3 дни преди тръгването на групата, след като са заявени при втората вноска за пакета. Заплащането в Турция става само в краен случай  и то в посочената валутна цена!

_________________________________________________________________________________________________________________

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!

 

 
БУДАПЕЩА-ЗЛАТНА ПРАГА-ВИЕНА

БУДАПЕЩА - ЗЛАТНА ПРАГА - ВИЕНА - ТРИ СТОЛИЦИ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА

Дати:  13.10.-18.10.14г.

(6 дни/4 нощувки / 4 закуски / 3 вечери

1 ден Отпътуване в 5:00ч. сутринта от Пловдив от  паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от стадион "Васил Левски" в София през Сърбия за Унгария. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел****. Вечеря. Нощувка.


2 денЗакуска. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език: посещение на мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Църквата Св. Матиаш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. По желание разходка с корабче по река Дунав. Свободно време по най-красивата улица Ваци. Отпътуване за Златна Прага. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел****. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден Закуска. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Националната опера, Националния музей, Вацлавския площад и едноименната статуя на светеца, Централна гара. Пешеходна разходка из Старе Место: Староместския площад, Астрономическия часовник, Кметството. Сецесионната сграда на Общинския дом. В парка на замъците ще се насладите на Кралския дворец, Катедралата Св. Вит, манастира Св. Георги, Златната алея/наречена така, заради многото алхимици, златари, обитавали улицата /и Малкото градче с прочутите замъци и средновековния Карлов мост. Тази екскурзия ще ви отведе през места, които някога са били достъпни само за най-високопоставените личности в кралството и ще се почувствате като истински жител на средновековна Прага. По желание разходка с кораб по река Вълтава /2 часа, заявява се и се заплаща в България/. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: двореца Белведере, Ринга - двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметствата, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер и Пешеходна разходка в центъра на Виена: ул. Грабен, колоната на чумата, катедралата "Свети Стефан". Свободно време. Настаняване  в периферен хотел*** Виена. Нощувка.


5 ден Закуска. Свободно време или факултативно разглеждане на лятната императорска резиденция – Дворецът „ Шьонбрун” с екскурзовод /доплащане 20лв. + такса за вход в двореца, която е 10.50 евро, посещението се организира при минимум 20 участника/. Заявява се и се заплаща в България, за да се осъществи. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време и възможност за разглеждане на музеи по желание и интереси. Вечерта отпътуване за България.

6 ден – Ранният следобед пристигане в България.

485лв. при група 45 плащащи туристи

Цената включва:
>транспорт с лицензиран автобус с климатик, видео и минибар;
<4 нощувки + 4 закуски + 3 вечери (1 HB в Будапеща, 2 HB  в Прага и 1 BB във Виена) в хотел***/****;
<разглеждане на забележителностите на Будапеща, Прага, Виена с местен екскурзовод на български език;
<екскурзоводско обслужване;
<медицинска застраховка до 65 г.;
<пътни, преводни и гранични такси.

Цената не включва:
- входни такси на посещаваните обекти и всички мероприятия по желание;

- слушалки за обиколката на Прага - 2.50 евро (задължително);

- Разходка с корабче по р. Дунав – 15 eвро;

- разходка с корабче по р. Вълтава - 12 евро;

- Посещение на двореца „Шьонбрун”, при минимум 20 туристи ( цената включва: екскурзовод на български език +  входна такса) )  20 лева + 10.50 евро.
- *Вечеря във Виена- 1 чаша вино+1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие - 25 евро;

- доплащане за медицинска застраховка над 65г. до 70 г. - 3.00лв.; от 71г. до 75г. - 5.00лв.; над 75г. - 9.00лв.;

- разходи от личен характер;

Необходими документи: лична карта или международен паспорт. Деца без лична карта, пътуват с международен паспорт и нотариално заверена декларация, подписана от родителя, който не пътува.

Фирмата си запазва правото на промяна на екскурзията по дни.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой участници - 10 дни преди датата на заминаване.

Дати: 13.10.-18.10г.

За туристи, пътували три пъти с фирмата отстъпка - 3%. 

 
ИТАЛИЯ И САН МАРИНО


РИМИНИ-САН МАРИНО-РИМ-ФЛОРЕНЦИЯ-МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ-ВЕНЕЦИЯ

ДАТА: 31.08.2014г. - 08.09.2014г.


9 дни/7 нощувки
1 ден - СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА/СЛОВЕНИЯ
Отпътуване в 5.00 ч от паркинга на хотел"Тримонциум" от Пловдив; в 07:00ч. от паркинга на стадион"Васил Левски" от София; през Сърбия за Хърватска. Настаняване в хотел*** в района на Загреб. Нощувка.
2 ден - ХЪРВАТСКА/СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане в Римини-известен Адриатически курорт на източното крайбрежие на Италия. Туристическа програма в историческия център - арката на Август, мостът на Тиберий, замъкът и храма на Малатеста и фонтанът "Пиня". Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.
3 ден - РИМИНИ-САН МАРИНО-РИМ

Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Разглеждане на града-държава: двореца на Правителството, крепостните стени, по желание музея на автомобилите "Ферари". Свободно време. Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел в околностите на Рим. Нощувка.
4 ден - ВЕЧНИЯТ ГРАД  Р И М

Хвърлете монета във фонтана Ди Треви (Fontana di Trevi) за щастие.

Закуска. Пешеходна обиколка (~4 часа) на Вечния град с местен екскурзовод на български език с посещение на Римските форуми: Форум Романо, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Базиликата"Сан Клементе", в криптата на която е гробът на равноапостола св. Константин-Кирил Философ, Траяновата колона, Капитолийския хълм, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция, паметника на Виктор Емануил ІІ. Свободно време. Възможност за посещение на типично италианско заведение за пица. Нощувка.

 

5 ден - РИМ - ВАТИКАНА
Закуска
. Разглеждане на Ватикана /UNESKO/- столица на християнството, най-малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на базиликата Свети Петър. Посещение на Ватиканските музеи - вход 14 евро+6 евро на турист (при минимум 25 туристи) такса за придружаващ местен екскурзовод на български език, Пантеона /с влизане/, площад Навона. Свободно време в Рим. Нощувка.
6 ден - РИМ-ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод: Историческия център /UNESKO/ - катедралата "Санта Кроче", в която са гробовете на Данте, Галилей, Микеланджело, Николо Макиавели, Джоакино Росини и други известни личности, катедралата "Санта Мария дел Фиоре" и кулата на Джото, покрития мост над река Арно "Понте Векио". Възможност за разглеждане на галерията "Уфици" /при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място/.* Предварителна резервация в България на час за влизане (4 евро) + беседа на български език (6 евро при минимум 25 туристи) + входна такса. Свободно време. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в курортния  град. Вечеря. Нощувка.
7 ден - МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ - ВЕНЕЦИЯ/ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО
Закуска. В 8.30 ч отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в курортния фестивален град Лидо ди Йезоло. Вечеря. Възможност за плаж. Нощувка.
8 ден - ВЕНЕЦИЯ-ПЕРЛАТА НА АДРИАТИКА
Закуска.
Отпътуване от лагуната - Пунта Сабиони с корабче за Венеция /UNESKO/-- Перлата на Адриатика. Туристическа програма: площад "Сан Марко", базиликата "Сан Марко" със златния олтар (2 евро), Двореца на дожжите (отвън), Моста на въздишките и моста Риалто. По желание посещение Двореца на дожжите или изкачване на Камбанарията с асансьор. Панорамата на Венеция е наистина неповторима! Свободно време. Вечерта отпътуване за България.
9 ден - ИТАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ
Пристигане в България следобед.

790 лв при група минимум 40 туристи и внасяне на 50% от цялата сума до 30.06.2014г.

855 лв след 30.06.2014г.


Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус**/*** с климатик, видео, минибар;

- 7 нощувки със закуски + 3 вечери (в Римини, Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло);

- разглеждане забележителностите на Римини, Сан Марино, Рим, Флоренция, Венеция с местен екскурзовод на български език; - екскурзоводско обслужване; гранични, магистрални и преводни такси; медицинска застраховка; чек поинт в градовете на Италия.

Цената не включва:

- входните такси за посещаваните обекти, такса резервация за посещаваните обекти, слушалки и лични разходи.

Доплащане:

- за единична стая: 160 лв.
- застраховка за лица над 65 години - 5 лв; над 70 години - 10 лв; над 75 години - 19 лв.

Отстъпки:

- туристи, пътували 3 и повече пъти с "АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ" - 3 %;

- пенсионери и студенти - 2 %;

- деца, пътуващи с двама родители и настанени в една стая - 3 %.

От посочените отстъпки се ползва само една!

При недостигнат минимален брой туристи, информация се дава 10 дни преди датата на заминаване.

Необходими документи: валиден задграничен паспорт + ксерокопие; за деца до 18 години, пътуващи без родители - декларация за разрешение за пътуване извън страната, подписана от двамата родители; за деца до 18 г., пътуващи с един от родителите - нотариално заверена декларация за разрешение за пътуване извън България, подписана от другия родител; няма визови, санитарни и медицински  изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Други дати: 31.08-08.09.2014 г.

 

______________________________________________________________________________________________________

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!