Топ оферти
БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ | Print |  E-mail

                                             


БАВАРСКИТЕ  ЗАМЪЦИ

Дата: 07.08.-12.08.2017г.

Загреб- Залцбург-Баварските замъци- Майнау-Любляна

1 ден - ПЛОВДИВ-ЗАГРЕБ

В 05:00 ч отпътуване от паркинга на хотел" Тримонциум", в 07:00ч., от паркинга на стадион"Васил Левски" по маршру: София-Загреб. Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел*** в Загреб. Нощувка.

2 ден - ЗАГРЕБ-ЗАЛЦБУРГ

Закуска. Отпътуване за Залцбург - "перлата в короната на Европа" според  Гьоте. Турстическа програма в Залцбург: укреплението Хоен Залцбург, Катедралата, Резиденцията на архиепископите и родната къща на Моцарт, улицата "Гетрайдегасе". Свободно време. Настаняване в хотел *** в района на Залцбург. Нощувка.

3 ден - ЗАЛЦБУРГ-БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ

Закуска. Разглеждане на лятната резиденция на крал Людвиг ІІ-Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок.рококо, построена през 1870-74 г. Продължаваме към замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Разглеждане отвън замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през  1833-37 г върху основите на по-стар замък по заповед на Максимилиян ІІ. Посещение на замъка Нойшванщайн - архитектурно творение, вдъхновено от легендата за Лоенгрин. Тази легенда вдъхновява Рихард Вагнер да създаде своето музикално творение и Чайковски - да създаде великолепния балет "Лебедово езеро". Продължаваме за Боденското езеро. Настаняване в района на езерото  в хотел***. Нощувка.

4 ден - МАЙНАУ - МЮНХЕН

Закуска. Отпътуване от красивото селище Меерсбург, разположено на брега на Боденското езеро. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на "о-ва на цветята и пеперудите"Майнау с корабче. Майнау със своите прекрасни градини и колекция  от пеперуди с известен като "Островът на цветята". Време за снимки на прекрасния остров. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

5 ден - МЮНХЕН-ХИМЗЕЕ-ЛЮБЛЯНА

Закуска. Туристическа програма в столицата на Бавария-Мюнхен: Мариенплац, Старото и Новото кметство с музикалния часовник, Катедралата, Резиденцията, Олимпийския стадион, музея на БМВ. Свободно време за посещение на Старата или Новата пинакотека или Дойчес музеум или най-старата бирария в Мюнхен. Дегустация на бира. Отпътуване за езерото Химзее. С корабче ще стигнем до замъка Херенхимзее, олицетворяващ сбъднатата мечта на крал Людвиг за "замък по-бляскав от Версай". Отпътуване за Словения. Настаняване в Любляна в хотел ***. Нощувка.

6 ден - ЛЮБЛЯНА-ПЛОВДИВ

Закуска. Туристическа програма в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост, университета и др. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

639 лв   при група минимум 38 туристи

Цената включва:

♥ транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар и DVD;

♥ 5 нощувки + 5 закуски в хотели ***;

♥ разглеждане на Залцбург, замъка Херенхимзее, Мюнхен, лятната резиденция на крал Людвиг ІІ - Линденхоф, замъка Нойшванщайн, Любляна;

♥ екскурзоводско обслужване по маршрута;

♥ медицинска  застраховка;

♥ пътни и гранични такси;

Цената не включва:

◊ входни такси на посещаваните обекти;

◊ разходи от личен характер;

◊ доплащане на застраховка за лица над 65 госини според таблицта на застрахователната компания.

Ориентировъчни цени:

Замъкът Нойшванщайн - вход за възрастни - индивидуално посещение - 12 евро, групова цена - 11 евро, за деца до 18 г - безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителната официална такса резервация - 1.80 евро за индивидуално посещение, за групи - 0.90 евро / необходимо е при записването на екскурзията да заявите предварително  Вашето желание за посещения, тъй като агенцията съдейства за резервирането на определен час и закупуването на билетите по банков път с цел избягване на дългите опащки пред касите на замъка/. В цената на билета е включен  ползване на аудио гид на различни езици, включително и на руски, но не и на български. Възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.) с файтон - 6.00 евро, тръгването е от хотел "Мюлер", крайната спирка е на 10 мин. пеша или с автобусче - изкачване - 1.80 евро, крайната  спирка е  на 5 мин. пеша до замъка. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.), с файтон - 3.00 евро, с автобусче - 1.00 евро, комбиниран билет отиване+връщане - 2.60 евро.

Замъкът Линдерхоф - вход за възрастни - 8.50 евро, за групи от мин. 15 туристи - 7.50 евро, за деца до 18 г - безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация-1.10 евро за определен час на влизане и ангажиране на аудио гид на български език.

Остров Майнау - вход за възрастнип - 19.00 евро, за деца до 13 г. - безплатно, за деца (13-18г) - 11 евро, за групи мин. 10 туристи - 14.90 евро.

Езерото Химзее - пътуване с корабче до остров Херенинзел - ~8.00 евро в двете посоки;

Посещение на замъка Херенхимзее - вход - 8.00 евро, цена за група - 7.00 евро, за възрастни над 65 г. - 7.00 евро, за деца до 18 г - безплатно, в цената е включен аудио гид на български език. От мястото, където се слиза от корабчето до замъка се ходи пеша, по желание можете да се качите и с конски впряг (15 мин.) - ~3.00 евро в посока, ~1.00 евро за деца и младежи до 18 г. Тази услуга се предлага от средата на април до октомври в зависимост от атмосферните условия.


 
НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА | Print |  E-mail


НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА

   Дати:  04-09.06.2017; 29.07-03.08.2017 

                 Този маршрут е създаден за любителите на природни красоти и всички, които обичат Италия.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ

5.00 ч тръгване от паркинга на хотел "Тримонциум" за София. В 7.00 ч отпътуване от паркинга на стадион "В.Левски". Транзитно преминаване през Сърбия-Хърватска. Нощувка в хотел *** в Любляна.

2 ден - СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Гарда. Това е малко рибарско градче на брега на най-голямото и най-чистото италианско езеро със същото име. Разглеждане на бреговете на езерото. Разходка в Сирмионе, разположено на върха на малко полуострловче, врязано в езерото. Това е най-престижното курортно селище по бреговете на езерото Гарда. Сирмионе е селище с минерални води, съхранило в прегръдките си историческата крепост Рока Скалиджери (13 в). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Отпътуване за Милано - главния град на Сверевна Италия и втория по големина в страната. Настаняване в района на Милано. Нощувка.

3 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Туристическа програма в Милано: Дуомо - шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануел ІІ, сградата на Ла Скала. В манастира Санта Мария деле Грацие в Милано се намира "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Отпътуване за Лаго ди Комо. Посещение на град Комо. Възможност за изкачване с фуникульор до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото. В Брунате се намира вила "Белависта", в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден - ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре ( Lago Maggiore) - живописно езеро, което се намира на границата между Североизточна Италия и Южна Швейцария. Общата  площ на езерото Лаго Маджоре е 213 кв. км. По желание разходка с корабче с посещение на Боромейските острови: Бела с възможност за разглеждане на Боромейския дворец и Мадре с великолепния си парк. Разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден - ИТАЛИЯ-СЛОВЕНИЯ/МИЛАНО-ЛЮБЛЯНА

Закуска. Отпътуване за Словения. Кратка разходка в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост и др. Настаняване в хотел *** в Любляна. Нощувка.

6 ден - СЛОВЕНИЯ - БЪЛГАРИЯ

Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

  

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; 5 нощувки в хотели **/*** със закуски (2 нощувки в Любляна, 3 нощувки в района на Милано, разглеждане на бреговете на Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго ди Мажоре, Милано, Стреза; екскурзоводско обслужване по маршрута, пътни и магистрални такси, медицинска застраховка.

Цената не включва: входни такси на посещаваните обекти; билети за корабчета, фуникульори, разходи от личен характер.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Минимален брой туристи за осъществяване на  екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

При записване се заплаща депозит 30 % от пакета в брой или по банков път.

Доплащане - 2 седмици преди датата на отпътуване в брой или по банков път.

Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация + ксерокопие.

Важно! В Италия в хотелите всеки клиент дължи city tax  от 2 до 4 евро в зависимост от категорията на хотела и се запалаща лично директно на рецепцията.

Начин на плащане: 30 % депозит в брой или по банков път, 10 дни преди датата на отпътуване останалата част от сумата в брой или по банков път.

Агенцията  не  носи  отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни !

Дати:  29.07.-04.08.17г.  
БУДВА - КОТОР - ДУБРОВНИК | Print |  E-mail


Предизвикателство и вълнение, приключение и любов, комбинация от несъвместимото и невероятното, но тя наистина съществува - в сърцето на Средиземноморието, една от последните неразкрити тайни, страната, чиито духовни и природни дадености отказват да се поместят в каквито и да е рамки - Черна гора ви очаква, следвайте ни!

4 дни/ 3 нощувки

Транспорт: автобус

Дати: 05.05.-08.05.17г.;   21.09.-24.09.17г.;

Цена: 355 лв

1 ДЕН: БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ - ЧЕРНА ГОРА

Отпътуване от Пловдив в 04.00ч. от паркинга на хотел"Тримонциум"; отпътуване от София от паркинга пред стадион "Васил Левски" в 07.00ч. по маршрут:  София - Пирот - Ниш - Крушевац - Кралйево - Рашка - Нови пазар - Беране - Черна гора. Настаняване в хотел*** в Будва. Черна гора. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: БУДВА - КОТОР И КОТОРСКИ ЗАЛИВ

Закуска. Предстои да се запознаем с курортния град Будва - едно от най-старите селища в Европа и едно от най-слънчевите места по адриатическото крайбрежие. Туристическата програма включва пешеходна разходка из старата част на града - Средновековната крепостна стена, Цитаделата Кастел Санта Мария, църквата "Св. Троица", църквата "Св. Иван"(VIIв.) Свободно време за обяд. Както на повечето места на Адриатика, и в Будва е пълно с приятни малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно деликатеси и местни специалитети, подправени със специфични за Черна гора подправки, поляти с Никшичко пиво и вино "Црногорски Вранац". Продължаваме по маршрута към Котор и Которския залив. Котор - най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика и един от най-добре запазените средновековни градове в тази част на Средиземноморието. Пешеходна обиколка на стария град - църквата"Св. Николай Чудотворец", църквата "Св. Лука", "Св. Мария", Католическата катедрала "Свети Трифон", Часовниковата кула. Архитектурно старият Котор е венециански град. Между XV в. и началото на XIXв. той е част от Serenissima Repubblika di Venezia, една от най-добре развитите части на Далмация. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

3 ДЕН: ДУБРОВНИК - ОСТРОВ ЛОКРУМ

Закуска. Отпътуване за Хърватска. Преминаване с ферибот през Которския залив, известен също като "най южния фиорд". Преминаване  на черногорско - хърватската граница. Пристигане в Дубровник. Панорамен тур - Дубровнишка ривиера и Дубровник - Перлата на Хърватската Ривиера. Преди да спрем пред една от портите на стария град, ще направим панорамна обиколка на Дубровник с автобуса. Пешеходна обиколка на старата част на града /включена в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО/  с местен екскурзовод на български/руски  - църквите"Св. Спас" и "Св. Влах" - светеца - защитник на града, паметника на Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица"Страдун", Францисканския манастир, Доминиканския манастир, Кнежев двор/Двореца на Ректора/ и Йезуитската църква"Св. Игнасиус". Свободно време. Възможност за разходка с корабче до остров Локрум, обявен за национален парк, в който необезпокоявани се разхождат горди пъстроцветни пауни. Известен е с ботаническата си градина и останки от средновековен бенедектински манастир. Легендата разказва, че тук прекарал известно време и Ричард Лъвското сърце при завръщането си от кръстоносните походи. Едно от прекрасните кътчета на острова е мъничко езерце с идеално бистра вода в най-разнообразни нюанси на синьото, с надвиснали над него дървета и примамливо напечени камъни, където може да отпочинете и да се изкъпете. Връщане в хотела в БудваВечеря. Нощувка.

4 ДЕН : ХЪРВАТИЯ - БЪЛГАРИЯ / ДУБРОВНИК-ПЛОВДИВ

Закуска. Отпътуване за България. По пътя панорамна фото пауза към остров Свети Стефан, за който София Лорен казва - "сякаш съм се върнала в най-хубавата приказка от детството ми." Св. Стефан" е възникнал като живописно рибарско селище-укрепление още през 15в. и дълго е служил като аванпост срещу пиратите, кръстосвали тези брегове. Сега той е един от най-шикозните курорти в хай-лайфа. Островът е едно от любимите места за почивка на куп знаменитости от световния шоубизнес като София Лорен, Клаудия Шифър, Силвестър Сталоун, Бен Афлек, Катрин Деньов, Пол Теру и мн. др. Продължаване към България покрай бреговете на Шкодренското езеро, през долините на река Морача  и р. Тара. Пристигане в София / Пловдив около полунощ.

на човек в двойна стая - 355 лв.

- доплащане за единична стая - 90 лв.

- трети възрастен - 355 лв.

- дете до 12г. с двама възрастни - 245 лв.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран туристически  автобус;
 • 3 нощувки +3  закуски +  3 вечери в хотел*** в Будва в Черна гора;
 • Разглеждане на Будва, Котор и Дубровник;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • медицинска застраховка.

Цената не включва:

- входни такси на посещаваните обекти;

- екскурзии по желание

ВХОДНИ ТАКСИ С ИНФОРМАТИВЕН И ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР ПО ПРОГРАМАТА:

- Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи - 120 HRK

- Кнежев двор/бившата резиденция на Ректора/: вход за индивидуални туристи - 100 HRK

- Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи - 30 HRK/при група/

- Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи - 30 HRK/при група/

- Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи- 2

- Музея на морето в Котор: вход за индивидуални туристи- 1.50

- Катедралата Св. Стефан в Котор: вход за индивидуални туристи- 2

- Крепостната стена в Котор: вход за индивидуални туристи- 2

Национална валута за Хърватия - куна /HRK/; 1 ≈ 7.50 HRK

- Екскурзия до о-в Локрум - 15 евро на човек;

- градска такса в размер на 1.50 евро на ден, заплаща се на място в хотела;

БУДАПЕЩА - ЗЛАТНА ПРАГА -

БЕРЛИН-ЛАЙПЦИГ-ДРЕЗДЕН-БУДАПЕЩА


(БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ)

Дати:  18.07.- 23.07.2017г.

8 дни/7 нощувки / 7 закуски /  

1 ден Отпътуване в 5:00ч. сутринта от Пловдив от  паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от паркинга на стадион "Васил Левски" в София през Сърбия за Унгария. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел***/****. Нощувка.


2 денЗакуска. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език: посещение на мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Църквата Св. Матиаш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. По желание разходка с корабче по река Дунав и възможност да разгледаме града от друг ракурс (заявява се и се заплаща в България). Свободно време. Отпътуване за Златна Прага. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел***. Нощувка.

3 ден Закуска.  Обиколка на ПРАГА с местен екскурзовод на български език: Националната опера, Националния музей, Вацлавския площад и едноименната статуя на светеца, Централна гара. Пешеходна разходка из Старе Место: Староместския площад, Астрономическия часовник, Кметството. Сецесионната сграда на Общинския дом. В парка на замъците ще се насладите на Кралския дворец, Катедралата Св. Вит, манастира Св. Георги, Златната алея/наречена така, заради многото алхимици, златари, обитавали улицата /и Малкото градче с прочутите замъци и средновековния Карлов мост. Тази екскурзия ще ви отведе през места, които някога са били достъпни само за най-високопоставените личности в кралството и ще се почувствате като истински жител на средновековна Прага. По желание разходка с кораб по река Вълтава /1 час, заявява се и се заплаща в България/. Свободно време. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Берлин. Туристическа програма в Берлин-столицата на Германия: "Александерплац", телевизионната кула, разходка по "Унтер ден Линден", Музея на изящните изкуства, Немския исторически музей, Райхстага, острова на музеите с прекрасния музей Пергамон, известен с колекцията си от антики и посещаван от тълпи любители на изкуството от цял свят. Настаняване в хотел **/***. Свободно време. Нощувка.

5 ден Закуска. Отпътуване за Лайпциг. Туристическа програма в Лайпциг: Градския исторически музей, паметника на Гьоте, църквата "Св.Томас", пред чийто олтар се намира гробницата на Йохан Себастиан Бах, Паметник на Битката на нациите (най-импозантното зрелище на Лайпциг, висок 91 м  монумент). Свободно време.Отпътуване за Дрезден. Настаняване в хотел ***. Нощувка.

6 денЗакуска. Туристическа програма в Дрезден: Стария пазар, Градския исторически музей, замъка "Цвингер", Операта. Свободно време. Отпътуване за  Братислава. Настаняване в хотел**/***. Нощувка.

7 ден - Закуска. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в Братислава. Свободно време. Отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечерта по желание вечеря в типично унгарско заведение "BORCATACOMBA". Нощувка.

8 ден - Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив вечерта.

695 лв. при група 45 плащащи туристи до 31.03.2017 г.

След тази дата 749 лв

Цената включва:
◊ лицензиран туристически транспорт с  видео, минибар и климатик;

◊ 7 нощувки в хотели **/***/**** ( 2 в Будапеща, 2 в Прага, 1 в Берлин, 1 в Дрезден, 1 в Братислава;

◊ 7 закуски в съответните хотели;

◊ туристическа програма  на български език в Будапеща, Прага, Берлин, Дрезден и Братислава;

◊ екскузоводско обслужване по целия маршрут;

◊ пътни, преводни  и гранични такси;

◊ медицинска застраховка;

◊                                                   

Цената не включва:
- входни такси на посещаваните обекти и всички мероприятия по желание;

- слушалки за обиколката на Прага - 2.50 евро (задължително);

- Разходка с корабче по р. Дунав с торта и шампанско – 16 eвро;

- ра1зходка с корабче по р. Вълтава - 13 евро;

- вечеря в типично унгарско заведение с жива музика и програма - 25 евро
- доплащане за единична стая -

- доплащане за медицинска застраховка над 65г. до 70 г. - 3.00лв.; от 71г. до 75г. - 5.00лв.; над 75г. - 9.00лв.;

- разходи от личен характер;

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт. Деца без лична карта, пътуват с международен паспорт и нотариално заверена декларация, подписана от родителя, който не пътува.

Фирмата си запазва правото на промяна на екскурзията по дни.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой участници - 7 дни преди датата на заминаване.

Дати: 18.07.23.07.2017; 

За туристи, пътували три пъти с фирмата отстъпка - 3%.

 
ПОСТОЙНА ЯМА-ЛЮБЛЯНА-ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА-ЗАГРЕБ | Print |  E-mail

Дата:05.05.-08.05.2017г.; 21.09.-24.09.17г.;

ПРОГРАМА:

1 ден - Сутринта в 6.00 ч тръгване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум";08:00ч. от София от стадион"Васил Левски". Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел***. Нощувка.

2 ден - Закуска. Отпътуване за пещерата "Постойна яма" - едно чудо на природата. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на пещерата Постойна или както я наричат местните Постойнска яма, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началота на 20 век вече било задвиждано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна - тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес "Постойна яма" е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по-известен като "човешка риба", който е най-голямото пещерно земноводно в света. Разглеждане на Предямския замък. Туристическа  програма в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост, университета и др. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръция герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Ееш. Бягайки от него, те плуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие - драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с  чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване за национален парк "Плитвички езера" - спечелили си със своята красота името "Изумрудените очи на Хърватска" (входа се заплаща допълнително). Национален парк "Плитвички езера" е регистриран като туристически обект през 1949 г., а в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО от 1979 г. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска. Паркът заема територията от приблизително 300 кв.км, от които около 8 кв. км се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада и са разположени в гъсти гори, където можете да видите елени, мечки, вълци и някои редки птици. Разделят се условно на Горни (12) и Долни(4)  езера. Има голяма разлика в надморската височина на парка - най-високата точка се намира на 1 280 м, а най-ниската е едва 380 м. Разликата в надмирската височина на езерата е само 135 м. Връщане в хотела в Загреб. По желание* вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден - Закуска. Туристическа програма в Загреб с  екскурзовод: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак (12 в.), Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух. Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив.

335 лв. при  минимум 38 туристи

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар и видео;
 • 3 нощувки+закуски в Загреб в хотел***;
 • разглеждане на Загреб;
 • туристическа програма в Любляна;
 • екскурзия до национален парк "Плитвички езера"(без включена входна такса);
 • екскурзоводско обслужване;
 • медицинска застраховка за лица до 65 години с покритие 2000 евро;
 • пътни и гранични такси.

Дати: 05.05.-08.05.17г; 21.05.-24.05.17;

Цената не включва:

 • входните такси на посещаваните обекти /пещерата Постойна яма + Предямски замък - 30 евро; Плитвички езера - 25евро. Цената включва:транспорт, входна такса+екскурзовод/;
 • доплащане застраховка за лица над 65 години до 70 г –3 лв; от 70 до 75 г – 6 лв; над 75 г – 9 лв;
 • доплащане за единична стая - 75 лв;
 • вечеря по меню в ресторанта на хотела - 10 евро;
 • разходи от личен характер;

Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя изпълнението на последователността на програмата.

Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност в случай на изменение.

Начин на плащане:

депозит - 100 лв на човек при записване в брой или по банков път;

доплащане -  две седмици преди датата на отпътуване в брой или по банков път;

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта с 6.месечна валидност към датата на заминаване;

За лица до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите/лят /оригинали 2 копия/;

За лица до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

При недостигнат минимален брой  потребителите се  уведомяват 7 дни преди датата на екскурзията.


************************************************************************************************************************

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2