Топ оферти
БУДАПЕЩА-ЗЛАТНА ПРАГА-ВИЕНА

БУДАПЕЩА - ЗЛАТНА ПРАГА - ВИЕНА - ТРИ СТОЛИЦИ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА

Дати:  13.10.-18.10.14г.

(6 дни/4 нощувки / 4 закуски / 3 вечери

1 ден Отпътуване в 5:00ч. сутринта от Пловдив от  паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от стадион "Васил Левски" в София през Сърбия за Унгария. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел****. Вечеря. Нощувка.


2 денЗакуска. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език: посещение на мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Църквата Св. Матиаш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. По желание разходка с корабче по река Дунав. Свободно време по най-красивата улица Ваци. Отпътуване за Златна Прага. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел****. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден Закуска. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Националната опера, Националния музей, Вацлавския площад и едноименната статуя на светеца, Централна гара. Пешеходна разходка из Старе Место: Староместския площад, Астрономическия часовник, Кметството. Сецесионната сграда на Общинския дом. В парка на замъците ще се насладите на Кралския дворец, Катедралата Св. Вит, манастира Св. Георги, Златната алея/наречена така, заради многото алхимици, златари, обитавали улицата /и Малкото градче с прочутите замъци и средновековния Карлов мост. Тази екскурзия ще ви отведе през места, които някога са били достъпни само за най-високопоставените личности в кралството и ще се почувствате като истински жител на средновековна Прага. По желание разходка с кораб по река Вълтава /2 часа, заявява се и се заплаща в България/. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: двореца Белведере, Ринга - двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметствата, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер и Пешеходна разходка в центъра на Виена: ул. Грабен, колоната на чумата, катедралата "Свети Стефан". Свободно време. Настаняване  в периферен хотел*** Виена. Нощувка.


5 ден Закуска. Свободно време или факултативно разглеждане на лятната императорска резиденция – Дворецът „ Шьонбрун” с екскурзовод /доплащане 20лв. + такса за вход в двореца, която е 10.50 евро, посещението се организира при минимум 20 участника/. Заявява се и се заплаща в България, за да се осъществи. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време и възможност за разглеждане на музеи по желание и интереси. Вечерта отпътуване за България.

6 ден – Ранният следобед пристигане в България.

485лв. при група 45 плащащи туристи

Цената включва:
>транспорт с лицензиран автобус с климатик, видео и минибар;
<4 нощувки + 4 закуски + 3 вечери (1 HB в Будапеща, 2 HB  в Прага и 1 BB във Виена) в хотел***/****;
<разглеждане на забележителностите на Будапеща, Прага, Виена с местен екскурзовод на български език;
<екскурзоводско обслужване;
<медицинска застраховка до 65 г.;
<пътни, преводни и гранични такси.

Цената не включва:
- входни такси на посещаваните обекти и всички мероприятия по желание;

- слушалки за обиколката на Прага - 2.50 евро (задължително);

- Разходка с корабче по р. Дунав – 15 eвро;

- разходка с корабче по р. Вълтава - 12 евро;

- Посещение на двореца „Шьонбрун”, при минимум 20 туристи ( цената включва: екскурзовод на български език +  входна такса) )  20 лева + 10.50 евро.
- *Вечеря във Виена- 1 чаша вино+1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие - 25 евро;

- доплащане за медицинска застраховка над 65г. до 70 г. - 3.00лв.; от 71г. до 75г. - 5.00лв.; над 75г. - 9.00лв.;

- разходи от личен характер;

Необходими документи: лична карта или международен паспорт. Деца без лична карта, пътуват с международен паспорт и нотариално заверена декларация, подписана от родителя, който не пътува.

Фирмата си запазва правото на промяна на екскурзията по дни.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой участници - 10 дни преди датата на заминаване.

Дати: 13.10.-18.10г.

За туристи, пътували три пъти с фирмата отстъпка - 3%. 

 
ИТАЛИЯ И САН МАРИНО


РИМИНИ-САН МАРИНО-РИМ-ФЛОРЕНЦИЯ-МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ-ВЕНЕЦИЯ

ДАТА: 31.08.2014г. - 08.09.2014г.


9 дни/7 нощувки
1 ден - СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА/СЛОВЕНИЯ
Отпътуване в 5.00 ч от паркинга на хотел"Тримонциум" от Пловдив; в 07:00ч. от паркинга на стадион"Васил Левски" от София; през Сърбия за Хърватска. Настаняване в хотел*** в района на Загреб. Нощувка.
2 ден - ХЪРВАТСКА/СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане в Римини-известен Адриатически курорт на източното крайбрежие на Италия. Туристическа програма в историческия център - арката на Август, мостът на Тиберий, замъкът и храма на Малатеста и фонтанът "Пиня". Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.
3 ден - РИМИНИ-САН МАРИНО-РИМ

Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Разглеждане на града-държава: двореца на Правителството, крепостните стени, по желание музея на автомобилите "Ферари". Свободно време. Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел в околностите на Рим. Нощувка.
4 ден - ВЕЧНИЯТ ГРАД  Р И М

Хвърлете монета във фонтана Ди Треви (Fontana di Trevi) за щастие.

Закуска. Пешеходна обиколка (~4 часа) на Вечния град с местен екскурзовод на български език с посещение на Римските форуми: Форум Романо, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Базиликата"Сан Клементе", в криптата на която е гробът на равноапостола св. Константин-Кирил Философ, Траяновата колона, Капитолийския хълм, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция, паметника на Виктор Емануил ІІ. Свободно време. Възможност за посещение на типично италианско заведение за пица. Нощувка.

 

5 ден - РИМ - ВАТИКАНА
Закуска
. Разглеждане на Ватикана /UNESKO/- столица на християнството, най-малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на базиликата Свети Петър. Посещение на Ватиканските музеи - вход 14 евро+6 евро на турист (при минимум 25 туристи) такса за придружаващ местен екскурзовод на български език, Пантеона /с влизане/, площад Навона. Свободно време в Рим. Нощувка.
6 ден - РИМ-ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод: Историческия център /UNESKO/ - катедралата "Санта Кроче", в която са гробовете на Данте, Галилей, Микеланджело, Николо Макиавели, Джоакино Росини и други известни личности, катедралата "Санта Мария дел Фиоре" и кулата на Джото, покрития мост над река Арно "Понте Векио". Възможност за разглеждане на галерията "Уфици" /при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място/.* Предварителна резервация в България на час за влизане (4 евро) + беседа на български език (6 евро при минимум 25 туристи) + входна такса. Свободно време. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в курортния  град. Вечеря. Нощувка.
7 ден - МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ - ВЕНЕЦИЯ/ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО
Закуска. В 8.30 ч отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в курортния фестивален град Лидо ди Йезоло. Вечеря. Възможност за плаж. Нощувка.
8 ден - ВЕНЕЦИЯ-ПЕРЛАТА НА АДРИАТИКА
Закуска.
Отпътуване от лагуната - Пунта Сабиони с корабче за Венеция /UNESKO/-- Перлата на Адриатика. Туристическа програма: площад "Сан Марко", базиликата "Сан Марко" със златния олтар (2 евро), Двореца на дожжите (отвън), Моста на въздишките и моста Риалто. По желание посещение Двореца на дожжите или изкачване на Камбанарията с асансьор. Панорамата на Венеция е наистина неповторима! Свободно време. Вечерта отпътуване за България.
9 ден - ИТАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ
Пристигане в България следобед.

790 лв при група минимум 40 туристи и внасяне на 50% от цялата сума до 30.06.2014г.

855 лв след 30.06.2014г.


Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус**/*** с климатик, видео, минибар;

- 7 нощувки със закуски + 3 вечери (в Римини, Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло);

- разглеждане забележителностите на Римини, Сан Марино, Рим, Флоренция, Венеция с местен екскурзовод на български език; - екскурзоводско обслужване; гранични, магистрални и преводни такси; медицинска застраховка; чек поинт в градовете на Италия.

Цената не включва:

- входните такси за посещаваните обекти, такса резервация за посещаваните обекти, слушалки и лични разходи.

Доплащане:

- за единична стая: 160 лв.
- застраховка за лица над 65 години - 5 лв; над 70 години - 10 лв; над 75 години - 19 лв.

Отстъпки:

- туристи, пътували 3 и повече пъти с "АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ" - 3 %;

- пенсионери и студенти - 2 %;

- деца, пътуващи с двама родители и настанени в една стая - 3 %.

От посочените отстъпки се ползва само една!

При недостигнат минимален брой туристи, информация се дава 10 дни преди датата на заминаване.

Необходими документи: валиден задграничен паспорт + ксерокопие; за деца до 18 години, пътуващи без родители - декларация за разрешение за пътуване извън страната, подписана от двамата родители; за деца до 18 г., пътуващи с един от родителите - нотариално заверена декларация за разрешение за пътуване извън България, подписана от другия родител; няма визови, санитарни и медицински  изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Други дати: 31.08-08.09.2014 г.

 

______________________________________________________________________________________________________

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!