Топ оферти
ЛУТРАКИ-СПА СТОЛИЦАТА НА ГЪРЦИЯ!

    

ТОП ЦЕНА!


РЕЛАКС в курорта ЛУТРАКИ в

подножието на


Гръцките Алпи

ЛУТРАКИ-езерото Малка Преспа и островът на цар

Самуил-Свети

Ахил-Едеса

19-21.06.; 3-5.07.;28-30.09.2015/www.4-epoxes.gr/

1 ден Пловдив – Лутраки Позар

Отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел „ТРИМОНЦИУМ” в 5.00 ч, отпътуване от София в 7.00 ч от паркинга на стадион „Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата-Лутраки. Ранният след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, който е разположен в подножието на планината Каймакчалан. Настаняване в СПА ХОТЕЛ „ ЧЕТИРИ СЕЗОНА”***+. Свободно време за СПА процедури в хотела / за групата безплатно с изключение на масажа./ По желание посещение на SPA центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и е разположен на площ от 75 кв.м. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на обкръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – SPA център. В комплекса са изградени 4 вътрешни басейна с големина 4 м х 2.5 м и 50 индивидуални вани. Връщане в хотела. По желаниевечеря в ресторанта на хотела.* Нощувка.

2 ден Лутраки – езерото Малка Преспа и островът на цар Самуил-Свети Ахил

Закуска. Екскурзия по желание до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил, разположен в езерото - островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарния град Преспа, основан от Борис І  през Х век. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис І веднага след покръстването му. В средата на ХХ век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син - цар Гавраил Радомир. Отпътуване за Лутраки. Свободно време за Спа процедури. По желание вечерта посещение на гръцка таверна с традиционни фолклорни танци. Нощувка.

3 ден – Лутраки-София/Пловдив

Закуска. Свободно време за Спа процедури в хотела. Отпътуване за град Едеса. Град, известен в по-новата си история под името Воден, дадено му от българския цар Самуил. Днес мястото е посещавано от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единия от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите. Ранният следобед отпътуване за България. Пристигане вечерта в София/Пловдив.

199 лв при мнмален брой 40 туристи

Цената включва:

◊ транспорт с лицензиран автобус;

2 нощувки със закуски в хотел ***+ www.4-epoxes.gr;

◊ посещение на Едеса/Воден/ (ПОДАРЪК);

· Спа процедури в СПА центъра на хотела;

◊медицинска застраховка с покритие 2000 евро;

екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Цената не включва:

· Вечеря в ресторанта на хотела – 8.50 евро;

· входове за СПА центъра в Лутраки: таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща - 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.;

· гръцка вечер – около 20 евро;

· Екскурзия по желание до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил - 18 евро.

· разходи от личен характер;


Информация за курорта ЛУТРАКИ:

Според предания името му произхожда от две думички: ПО (в архаичен гръцки език означава "вода") и ЗАРИ (от славянската дума "жар") или жарещи, топли води. В съвременния гръцки името звучи ЛУТРАКИ. Курортът е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река. Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса по С, която пуска мехурчета като в джакузи. Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

Днес на мястото освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит Спа център, който предлага: четири басейна, разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масажен център. Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с рабоно време от 07.00 до 22.00 часа през топлите месеци и от 09.00 до 20.00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.

В градчето има множество потънали в цветя и зеленина самобитни семейни хотели. От заведенията се носи неповторима жива музика, която можеш да чуеш само в Гърция.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Цената е валидна при минимум  40 човека.

Срок да уведомление при недостигнат брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Начин на плащане: -депозит 30 % от пакетната цена;

-доплащане - 10 дни преди датата на тръгване.

ТА “Адлер Холидейз” е сключила застраховетелен договор със ЗПАД “БУЛСТРАД”, Пловдив, ул.”Ибър”21а, съгласно чл. 42(1) от ЗТ застрахователна полица № 3405131200R00085


 
БУДАПЕЩА-ЗЛАТНА ПРАГА-ВИЕНА

БУДАПЕЩА - ЗЛАТНА ПРАГА - ВИЕНА - ТРИ СТОЛИЦИ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА

Дати:  12-17.10.2015

(6 дни/4 нощувки /4 закуски /3 вечери)

1 ден Отпътуване в 5:00ч. сутринта от Пловдив от  паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от стадион "Васил Левски" в София през Сърбия за Унгария. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел****. Вечеря. Нощувка.


2 денЗакуска. Туристическа обиколка на града с местен екскурзовод на български език: посещение на мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Църквата Св. Матиаш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. По желание разходка с корабче по река Дунав. Свободно време по най-красивата улица Ваци. Отпътуване за Златна Прага. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел****. Вечеря. Нощувка.


3 ден Закуска. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Националната опера, Националния музей, Вацлавския площад и едноименната статуя на светеца, Централна гара. Пешеходна разходка из Старе Место: Староместския площад, Астрономическия часовник, Кметството. Сецесионната сграда на Общинския дом. В парка на замъците ще се насладите на Кралския дворец, Катедралата Св. Вит, манастира Св. Георги, Златната алея/наречена така, заради многото алхимици, златари, обитавали улицата /и Малкото градче с прочутите замъци и средновековния Карлов мост. Тази екскурзия ще ви отведе през места, които някога са били достъпни само за най-високопоставените личности в кралството и ще се почувствате като истински жител на средновековна Прага. По желание разходка с кораб по река Вълтава /2 часа, заявява се и се заплаща в България/. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: двореца Белведере, Ринга - двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметствата, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер и Пешеходна разходка в центъра на Виена: ул. Грабен, колоната на чумата, катедралата "Свети Стефан". Свободно време. Настаняване  в периферен хотел*** Виена. Нощувка.


5 ден Закуска. Свободно време или факултативно разглеждане на лятната императорска резиденция – Дворецът „ Шьонбрун” с екскурзовод /доплащане 20лв. + такса за вход в двореца, която е 10.50 евро, посещението се организира при минимум 20 участника/. Заявява се и се заплаща в България, за да се осъществи. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време и възможност за разглеждане на музеи по желание и интереси. Вечерта отпътуване за България.

6 ден – Ранният следобед пристигане в България.

     489 лв. при група 45 плащащи туристи

Цената включва:
>транспорт с лицензиран автобус с климатик, видео и минибар;
<4 нощувки + 4 закуски + 3 вечери (1 HB в Будапеща, 2 HB  в Прага и 1 BB във Виена) в хотел***/****;
<разглеждане на забележителностите на Будапеща, Прага, Виена с местен екскурзовод на български език;
<екскурзоводско обслужване;
<медицинска застраховка до 65 г.;
<пътни, преводни и гранични такси.

Цената не включва:
- входни такси на посещаваните обекти и всички мероприятия по желание;

- слушалки за обиколката на Прага - 2.50 евро (задължително);

- Разходка с корабче по р. Дунав – 15 eвро;

- разходка с корабче по р. Вълтава - 12 евро;

- Посещение на двореца „Шьонбрун”, при минимум 20 туристи ( цената включва: екскурзовод на български език +  входна такса) )  20 лева + 10.50 евро.
- *Вечеря във Виена- 1 чаша вино+1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие - 25 евро;

- доплащане за медицинска застраховка над 65г. до 70 г. - 3.00лв.; от 71г. до 75г. - 5.00лв.; над 75г. - 9.00лв.;

- доплащане за единична стая - 52 евро;

- разходи от личен характер;

Необходими документи: лична карта или международен паспорт. Деца без лична карта, пътуват с международен паспорт и нотариално заверена декларация, подписана от родителя, който не пътува.

Фирмата си запазва правото на промяна на екскурзията по дни.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой участници - 10 дни преди датата на заминаване.

За туристи, пътували три пъти с фирмата отстъпка - 3%.