РЕНЕСАНСОВА ИТАЛИЯ | Print |  E-mail

РЕНЕСАНСОВА  ИТАЛИЯ  


29.04.-04.05.2019 г


1 ден (29.04.)- БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА / ПЛОВДИВ-ЗАГРЕБ (920 км)

05.00 ч Отпътуваме за Загреб. Късно след обяд пристигаме в хърватската столица, едно живо и трептящо място с красива архитектура, весели хора и изключително запазена старинна част. Ще научим за интересната вражда между свободната общност на Градец и католическата общност на Каптол – враждата, от която се ражда Загреб.  Разбира се, ще имаме и свободно време преди да се отправим към хотела. Нощувка.

2 ден (30.04.)- ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ / ЗАГРЕБ-МИЛАНО (640 км)

След закуска отпътуваме за Италия. Минаваме Словения, подредена и чиста, транзитно. След обяд пристигаме в италианската столица на модата и големите скандали. Милано е главният град на Северна Италия и вторият по големина в страната, разположен в близост до река По в равнините на Ломбардия, най-населеният и развит италиански регион и един от най-развитите в Европа. Най-голямата и най-добрата готическа катедрала в света е тук! Миланската катедала е шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануел ІІ, както и Миланската опера "Ла Скала" и гигантския мрачен замък Сфорцеско / Сфорца. Ще видим всичко най-интересно и ще се разходим по най-престижната и луксозна модна улица в Италия. Свободно време. Прекрасната църква "Санта Мария деле Грацие", разположена в Милано и обявена от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство, скрила в себе си и един известен шедьовър - "Тайната вечеря" от Леонардо да Винчи. За да я видим, трябва  минимум 3 месеца преди датата, за да се резервират и платят входни билети.

Милано е невъзможно привлекателен град, притежаващ уникалната и несравнима атмосфера. Италианската модна столица умело съчетава в  себе си модерно и антично, обичайно и екстравагантно. Всичко това, поднесено с много финес и изисканост, съчетано с богата история и великолепна архитектура, прави Милано истинско изкушение за всеки пътешественик. Настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден (01.05.) МИЛАНО-ПИАЧЕНЦА-ПАРМА-ПИЗА-МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ (340 км)

Закуска. Отпътувае за ПИЗА. Ще минем покрай Пиаченца. Пиаченца е град в региона Емилия-Романя в Северна Италия.Той е столица на провинция Пиаченца. Пиаченца още от създаването си е от жизненоважен интерес за политическите сили, които имат за цел да контролират северната част на Италия. По време на мир градът е културен център, по време на война, е в центъра на конфликта.  Пиаченца също така е домакин на един от кампосите на Политехническия Университет на Милано. Недалеч от пътя ни е разположена Парма. Някои от Вас може би са гледали великолепния филм "Пармският манастир" с участието наизключително талантливия Жерар Филип. Живял само 37 години, той е оставил незабравими филми. Парма е главен административен център на едноименната провинция Парма в област Емилия-Романя. Градът е разположен на река Парма, приток на река По. Важен кръстопът и жп възел.  Футболният отбор на града носи името ФК Парма. Играе своите мачове на стадион "Енио Тардини". Българският футболист Христо Стоичков играе в отбора 23 мача през сезон 1995-1996 г като  вкарва 5 гола. Пристигаме в ПИЗА - една задължителна спирка в Италия. Автобусът остава на паркинга и ние се отправяме пеша до Площада на чудесата. През Средновековието тук са изградени Кулата, Дуомото и Баптистерията. Тук е и средновековното гробище Кампосанто. След разглеждане, свободното време за снимки и сувенири и посещения по желание. Отпътуване за Монтекатини Терме. Курортният град се намира в община Тоскана. Градът е известен от 14 век. По-късно тук е обичал да идва австроунгарският император Франц Йосиф. В Монтекатини има Художествена академия, футболен и тениски клубове, хиподрум, много плувни и минерални басейни. Историческият район Алто, разположен на хълма над сегашната централна част е свързан с нея чрез фуникулар (зъбчата железница). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден (02.05.)- МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ-ФЛОРЕНЦИЯ-МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ (110 км)

Закуска. Този ден е посветен на Флоренция - люлка на Ренесанса. Флоренция е сърцето на Тоскана и един от най-красивите градове в Италия. Пешеходна обиколка / ~ 2 ч / с местен екскурзовод на български език в историческия център (ЮНЕСКО) - църквата Санта Кроче. Къщата на Данте, Катедрата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио. Свободно време. Туристите, които желаят да посетят  една от галериите, трябва  да заявят желанието си предварително и при доплащането на туристическия пакет да  заплатят входната  такса и екскурзовод на български език.   Отпътуване за Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.


5 ден (03.05.)- ИТАЛИЯ - СЛОВЕНИЯ / МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ - БОЛОНЯ -ПАДУА - ЛЮБЛЯНА (520 км)

Закуска. Отпътуване за Болоня. Столица е на едноименна провинция и регион Емилия-Романя и е разположена между реките Рено и Савена. Градът е известен с най-стария в Западна Европа университет - Болонският университет "Алма матер Студиоум", основан през 1088 г., и е един от най-развитите в Италия. Болоня е известна и с кулинарните си традиции.

Отправяме се към Падуа - град в Северноизточна Италия,  център на провинция Падуа в област (регион) ВенетоРазположен е на река Бакильоне, на 40 км западно от Венеция. В Падуа е роден историкът Тит Ливий (59 пр.н.е-17 г), скулпторът от 15 век Донатело, а през 14 век тук живее Франческо Петрарка. Падуанският университет е един от старите в Западна Европа (1222 г.). В него са получили образованието си личности като Данте и Коперник, а  Петрарка и Галилей са преподавали  в Падуанския университет. Ще разгледаме базиликата Сан Антонио, ще видим знаменитото кафене Педроки. Базиликата носи името на чудотвореца Свети Антоний Падуански, чийто мощи се съхраняват в нея. Тя е и едно от най-посещаваните в света места. Свободно време. Отпътуване за Любляна. Пристигане в столицата на Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

 

6 ден (04.05)- СЛОВЕНИЯ-ХЪРВАТСКА-СЪРБИЯ-БЪЛГАРИЯ / ЛЮБЛЯНА-СОФИЯ-ПЛОВДИВ (1075 км)

Закуска. Разходка в центъра на града. Крепостта, Тройния мост, фонтана на Роба. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Хърватия и Сърбия. Пристигане в София-Пловдив.

 

  685 лв при минимум 40 туристи

Цената включва:

транспорт с лицензиран туристически автобус с мини-бар, климатик, DVD;

♥ 5 нощувки и закуски в хотели 3 ***;

♥ 2 вечери в хотела в Монтекатини Терме ;

разходка в Загреб и Любляна;

♥ обиколка на Милано, Флоренция, Падуа с екскурзовод на български език;

♥ Разглеждане Площада на чудесата в Пиза;

♥ екскурзоводско обслужване по маршрута;

♥ застраховка с покритие 5000 евро до 69 години;

 

Цената не включва:

- Входни такси на посещаваните обекти и дейности;

- транспорт Карлово-Пловдив и обратно;

- застраховка за лица над 69 години (доплащане);

- Лични разходи;


Необходими документи: лична карта, валидна 60 дни след завръщането от екскурзията.

Лица под 18 години, трябва да имат нотариално заверена декларация, подписана от двамата или непътуващия родител/родители - оригинал и 2 копия .

Записването се извършва с внасяне на депозит - 30% от цената на туристическия пакет в брой или по банков път. Останалата сума се доплаща 15 дни преди пътуването заедно с избраните от Вас  посещения, екскурзии по желание в брой или по банков път.