ПРЕДКОЛЕДЕН ИСТАНБУЛ | Print |  E-mail

            

                  Българската църква "Свети Стефан"                    Мост над Босфора между Европа и Азия                                                                                                                                

УИКЕНД В ИСТАНБУЛ

(дневен преход)

Дати: 14-16.12.2018

Цена: 

3 дни / 2 нощувки

ПРОГРАМА:

1 ден - БЪЛГАРИЯ- ТУРЦИЯ /ПЛОВДИВ-ИСТАНБУЛ

В 5.00 ч отпътуване от Пловдив от паркинга на х. "Тримонциум" за Р. Турция. Пристигане в Истанбул - огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности. Настаняване в хотел ***. По желание автобусна панорамна екскурзия в Азиатската част на Истанбул - преминава се през въжения мост над Босфора. По крайбрежния път на Азиатската част на града ще имате мъзможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни  райони - свободно време за снимки на великолепната панорама към Европейския бряг на Истанбул, турско кафе и чай.

По желание посещение на двореца Бейлербей (втория дворец край Босфора, използван  най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица) с екскурзовод на български език.*Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче (новия султански дворец), кулата "Галата" и моста "Галата" над "Златния рог" - залив, който разделя европейската част на града на Нова и Стара, посещение на българската църква "Свети Стефан".

По желание вечеря на яхта по Босфора с шоу програма. Нощувка.

2 ден - ИСТАНБУЛ

Закуска. От 9.00 ч туристическа програма по желание: разходка с корабче по Босфора: мостът "Галата", кулата "Галата", пристанището, новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой", отбранителните крепости, летния султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.

11.30 ч Пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български езиквключена в цената. Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрумът - център на града в началото на нашата ера. Това е огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността; Синята джамия (посещение) - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с 6 минарета; музея "Света София" (отвън) - епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г превърната в джамия; старият султански дворец "Топ Капъ"(отвън).

Свободно време или туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на стария султански дворец "Топ Капъ" или "Света София" (заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души). По желание* разходка по улица Истиклял - известен буливард в Истанбул. Намира се близо до площад "Таксим" и е дълъг 2 км. По булевард "Истиклял" все още се движат трамваите, които са превозвали хората и преди 90 години. Ще се разходим по едно изключително романтично местенце, сгушено в центъра на Истанбул: Френската уличка - намира се непосредствено зад лицея Галатасарай. Улицата е изцяло реновирана от горе до долу. Сградите и тротоарите са подобрени и е създадена специална система за озвучаване и осветление. Паветата на улицата са били подбрани и подредени от парижки архитекти, освен това са инсталирани 100-годишни газени улични лампи, дарени от община Париж. Първите кафенета и първите кина в града са създадени от французите през ХІХ  век. Френската улица разполага със заведения на площ от 9000 кв. метра и капацитет от 3000 души, в това число и в откритите площи. Броят на посетителите дневно е около 6500 човека.

19:00 ч: вечерна автобусна разходка "Нощен Истанбул", по желание: бул. Кенеди, Сарай бурну, пристанище Серкиджи, кв. Фенер, посещение на кв. Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хил. кв. м. в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа. Свободно време за вечеря в многобройните заведения на комплекса.

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден - ИСТАНБУЛ - ПЛОВДИВ

Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод на български език (заявява се и се заплаща  в България при група минимум 25 човека). Бонус от фирмата: посещение на най-известен магазин за турски изкушения - KOSKA, с възможност за покупка на изгодни цени. И посещение на Outlet Via Port Venezia, за да пазарувате евтини коледни подаръци в магазините на световноизвестните марки. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Права на агенцията:

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

• при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;

• при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;

• при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 3 % в периода между сключването му и датата на пътуване.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените в програмата са ориентировъчни!

Цена:

Цената  включва:

транспорт с комфортен автобус***;

• 2 нощувки + 2 закуски в хотел***;

• пешеходна разходка в историческия център на града с местен ескурзовод;

• медицинска застраховка;

• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

• екскурзията "Нощен Истанбул" - 12 евро. Цената включва: транспорт, местен екскурзовод, посещение на  WATERGARDEN ISTANBUL;

• разходка с кораб по Босфора (1 ч и 15 мин.) - 16 евро;

• вечеря на яхта с програма - 39 евро;

• посещение с местен екскурзовод на:

◊ двореца "Топ Капъ", при група мин. 20 човека - 23 евро (екскурзоводско обслужване + входна такса);

◊ двореца "Долма Бахче", при група минимум 20 човека - 25 евро (екскурзоводско обслужване + входна такса);

◊ църквата "Света София", при група минимум 20 човека - 23 евро (екскурзоводско обслужване + входна такса);

◊ автобусна обзорна обиколка с посещение на двореца Берлейбей (без включена  входна такса);

◊ Българската църква "Св.Стефан" и свободно време в азиатската част на Истанбул - 15 евро;

◊ площад Таксим, Френската улица, кулата Галата - 5 евро;

Начин на плащане:

• депозит - 30 % от пакетната цена при записване в брой или по банков път;

• Доплащане - до 14 дни преди отпътуване в брой или по банков път.

Инфо:

Всички екскурзии по желание се провеждат при група от минимум 20 човека. Заявяват се и се заплащат в брой  в офиса на агенцията преди пътуването.

Необходими документи:

• Задграничен паспорт (валиден международен паспорт минимум 60 дни след датата на влизане в страната);

• Деца под 18 г., пътуващи без родител/родители трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал!!!  за разрешение да пътува извън страната без единия или без родители  в  чужбина.

Минимален брой участници, необходим за осъществяване на пътуването: 40 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителни услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации, за което е необходимо технологично време.

Допълнителни изисквания: Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

  

Синята джамия                                 Зимен Инстанбул                         Истанбул преди Коледа