КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ НА ЗАГРЕБ | Print |  E-mail
КОЛЕДНИТЕ  СВЕТЛИНИ  НА  ЗАГРЕБ


                               Най-добър коледен базар в Европа за 2016, 2017 и 2018  година !

Три пъти поред номинирана за "Европейски най-добър коледен базар", столицата на Хърватия със сигурност е най-добрата дестинация за празнуване на Коледа в Европа. През това време на годината магията е навсякъде в Загреб. Елате и вижте сами защо хърватската столица е посещавана от все повече туристи по време на коледните празници. Запознайте се с традициите на града и участвайте в множеството тематични програми, които се провеждат. По време на събитието Загреб предлага специална празнична атмосфера, която просто трябва да бъде преживяна. На всяка крачка се организират забавления, градските улици и площади ви приканват да участвате в песни, танци и други развлечения със семейството и приятелите си.  Можете също така да опитате местните традиционни деликатеси и греяно вино.

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Включен пансион: 3 закуски, 3 вечери

Дати на отпътуване: 06.12-09.12.2018 г;       13.12. -16.12.2018 г

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Неаобходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лв; от Сливен - 45 лв; от Стара Загора - 35 лв; от Пловдив - 30 лв, от Пазарджик - 25 лв. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

1 ден - СОФИЯ-САМОБОР-ЗАГРЕБ

Отпътуване в 6.30 ч от София от паркинга пред стадион "Васил Левски". Транзитно пътуване по маршрут: София-Белград-Загреб. Пристигане в района на Загреб в късния следобяд. Посещение на Самобор, средновековно градче с барокова архитектура, разположено на източните склонове на хълмистата местност  "Самоборска гора", в началото на романтичната долина на река  Града. На растояние само на двадесет километра от Загреб, |Самобор и околностите са най-старата и най-атрактивната дестинация за излети и екскурзии за туристи от Хърватия и чужбина. Този живописен град с френско усещане ще ви очарова със своята архитектура, ще ви отпусне със своята спокойна атмосфера, ще ви спечели със своите аромати и цветове... и ще ви примами да се  върнете отново. Настаняване в хотел в района на Загреб.  Вечеря. Нощувка.

2 ден - ЗАГРЕБ

Закуска. Туристическа програма в Загреб - столица на Република Хърватия. Разположен е на южните склонове на Медведника, по вреговете на река Сава, Загреб  е един европейски град, който заслужава да бъде посетен, зарадимногобройните си исторически паметници и средновековна архитектура. Пешеходната обиколка е най-добрия начин да разгледате всички живописни забележителности на Загреб, малките алеи и улички и най-вече централния площад на гщрада. Центърът на Загреб е разделен на две части: Горни град и Долни Град. Заради историческите си структури, църкви и религиозни паметници, Горни Град има приказна историческа стойност и буквално е туристически райл Долни Глад от друга страна, съдържа предимно магазини, кафенета, музеи и паркове. Панорамната обиколка с автобус, след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад "Бан Йосип Йелачич", Катедралата - впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град. Свободно време за потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на мезенки, греено вино, различни форми и цветове... достатъчно е просто да се насладите на атмосферата ! Забавления с клоуни, уникални събития, приятни изненади и музикални програми, истинска празнична атмосфера ви очакват по улиците на столицата. Не чакайте Дядо Коледа близо до камината, намерете го в Загреб. Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден -  ЗАГРЕБ - (ЛЮБЛЯНА*)

Закуска. Свободно време в Загреб или по желание екскурзия до Любляна. Отпътуване до Любляна - столицата на Словуения. Символ на града е Люблянският Дракон, разкриващ сила, кураж и величие. Пешеходна разходка в централната част на града: Катедралата Св. Николай, Кметството, фонтана Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св. Франциск. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден - ЗАГРЕБ-СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цена:

човек в двойна        единична       трети възрастен в             дете до 12 год. в стая с двама

стая                      стая              стая                                 възрастни

349 лв                   469 лв           349 лв                               299 лв

Цената включва:

- 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в/в района на Загреб

- транспорт с туристически автобус 3*

- водач от фирмата организатор;

- екскурзоводски услуги;

- групова медицинска застраховка с асистанс с покритие 5000 евро в ЗАД "Армеец".

Цената не включва:

* входни такси за забележителности;

* екскурзии до Любляна - 20 евро ( организира се при група от 30 души желаещи)

* доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70 г - 3 лв; от 71 до 75 г - 5 лв; от 76 до 85 г - 9 лв. Туристи над 85 г не могат да се застраховат.

* доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лв; Сливен - 45 лв; от Стала Загора 35 лв; от Пловдив 30 лв.

Необходими документи за пътуването:

• валидна лична карта  или задграничен транспорт;

• за дете под 18 години, пътуващи с единия или без двамата си родители е необхдимо нотариално заверено родителско разрешене за пътуване в чужбина от непътуващия родител / непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.

• за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

◊ депозит в размер на 100 лв на човек при записване в брой или по банков път;

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

♥  до 61 календарни дни преди датата на отпразнуване - не се удържа такса;

♥ от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване се удържа такса  в размер на внесения депозит;

♥ от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване - таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет;

♥ от 7 календарни дни преди датата на отпътуване - таксата е в размер на 100 %  от общата на туристическия пакет;

ДОПЪЛНИТЕЛНА  ИНФОРМАЦИЯ:

♦ Минималният брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.

♦ Срок за уведомление при недостигане на необходимия на необходим минимален брой участници:

• 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;

•7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;

• 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - за пътувания с  продължителност, -по-малки от 2 дни;

При отлагане на екскурзията  поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет.

Важно! Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" осигурява денонощна помощ чрез асистанс с обслужване на български език и гарантира 100 % плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

• За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорътпрепоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете, които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи от отмяна на пътуването, разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.

• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

• Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.

•Срок за записване: до запълване на свободните места.

• Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

•За програми, в които не са упоменати предварително имената на хотелите, в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

•Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойнотта на входните такси и билети за посещението им.

•Агенцията се запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.

•Информация относно  отпътуването  ( сборен час и място, рег. № на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получат 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.