ВЕЛИКДЕН на ХАЛКИДИКИ, СИТОНИЯ | Print |  E-mail


ВЕЛИКДЕН

на Халкидики, Ситония, ГЪРЦИЯ

06-09.04.2018

ВЕЛИКДЕН е денят, в който християнските честват Възкресението на Сина Божи - Иисус Христос. В християнската религия на Възкресение  Христово се чества възкресението на Иисус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан. Седмицата преди Великден се нарича Страстна седмица. Празнува се 6 дни. Вечерта преди полунощ в събота се отслужва  тържествено  богослужение, всички светлини в храма се изгасяват и малко преди полунощ свещеникът изнася запален  трисвещник с думите:

Приидите, приимите свѣтъ, от  невечернаго света и прославите Христа, воскрешаго из мертвых.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-ГЪРЦИЯ

В 6 ч отпътуване от Пловдив в 6.00 ч партинг на хотел "Тримонциум"; от София в 8 ч  от паркинга на стадион"В.Левски".Пристигане в Солун. Туристическа програма. Свободно време. След обяд отпътуване за Ситония. Настаняване в хотел "ANGELOS Garden", Торони. Вечеря. Нощувка.    

2 ден- Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия - круиз около  Света гора, Атон. Докато плавате покрай западното крайбрежие на полуострова ще имате възможност да видите няколко от неповторимите манастири манастири на Света гора, да се запознаете с историята и архитектурата , да се насладите на божествената пприрода. Вечеря. Посещение на Великденската литургия. Нощувка.

3 ден - Закуска. Свободно време. Празничен обяд с традиционно великденско меню и музикална програма.Свободно време. Нощувка.

4 ден - Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на парка на Аристотел в Стагира и до Арнеа в подножието на Холомондас, където можете да видите:"следи от богата история на градчето. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

  290 лв

Цената включва:

♥ транспорт с лицензиран автобус;

♥ 3 нощувки в хотел 3 *

♥ 3 закуски;

♥ 2 вечери и един празничен обяд с програма;

♥ Туристическа програма в Солун, Стагира и Арнеа;

♥ Екскурзовод по време на пътуването;

♥ Медицинска застраховка за лица до 68 г;

Цената не включва:

◊ екскурзия с корабче до Атон;

◊ напитки по време на вечерята и обяда;

◊ разходи от личен характер.