ЗАГРЕБ-МИЛАНО-ФЛОРЕНЦИЯ-РИМ-АНКОНА | Print |  E-mail

    

РИМ - ВЕЧНИЯТ  ГРАД

Дата:17.10.-22.10.17г.

1 ден - БЪЛГАРИЯ-СЪРБИЯ-ХЪРВАТСКА
Отпътуване от Отпътуване от Смолян в 04:00 / при 20 души /,  Пловдив в 6.00 ч от паркинга на хотел"Тримонциум" по маршрут София-Белград-Загреб. Пристигане в столицата на Хърватска-Загреб вечерта. Настаняване в Загреб в хотел***. Нощувка.

2 ден - ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ
Закуска.
Отпътуване за Италия през Словения. Пристигане в Милано - главния град на Северна Италия и втория по големина в страната. Милано е столица на областта Ломбардия - най-населеният и развит италиански регион. Туристическа програма: Дуомо - шедьовър на готическата архитектура, Галерията Виктор Емануил ІІ, сградата на Ла Скала.  Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

3 ден - МИЛАНО-ФЛОРЕНЦИЯ-РИМ
Закуска.
Отпътуване за Флоренция-люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 часа/ из историческия център /UNESKO/с екскурзовод на български език: площад Дуомо и Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Камбанарията - творба на Джото, Баптистерията (духовния център на града), семейната гробница-параклис на Медичите при "Сан Лоренцо" е дело на Микеланджело (1521-1534) с едни от неговите най-прочути скулптури, Палацо Векио, Понте Векио(най-старият и известен мост в града), Площадът на Сеньорията (сърцето на градския живот), църквата Санта Кроче, в която са гробовете на Данте, Галилей, Микеланджело, Лоренцо Гиберти, Николо Макиавели, Джоакино Росини и други известни личности и галерията Уфици*. По желание предварителна резервация в България на час за влизане в галерията. Свободно време.  Продължаваме към Рим. Късно настаняване в района на Рим в хотел***. Нощувка.

4 ден - ВЕЧНИЯТ РИМ (ЮНЕСКО) (споделя със Светия престол)
Закуска. Пешеходна обиколка (~4 часа) на Вечния град Рим с местен екскурзовод на български език с посещение на Римските форуми/UNESKO/: Форо Романо(отвън), Форо ди Нерва, Форо Аугусто, Форо ди Траяно, Базиликата "Сан Клементе", в криптата на която е гроба на равноапостола Свети Константин-Кирил философ, Колизеума/без влизане, по желание в свободното време/, Траяновата колона, Капитолийския хълм, Фонтана ди Треви,  площад Навона, площад Испания и площад Венеция. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден - РИМ-ВАТИКАНА-АНКОНА
Закуска.
Разглеждане на Ватикана /UNESKO/- столица на христианството, най-малката дължава в света. Разходка по площад Свети Петър,  творба на Белнини. Посещение на базиликата Свети Петър. По желание посещение на Ватиканските музеи - 30 евро (при минимум 25) . Свободно време. Отпътуване за Анкона. Нощно пътуване на ферибот за Гърция. Настаняване на седалка deck, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.
Забележка: придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - 4 евро дневна карта.

6 ден - АНКОНА-ИГУМЕНИЦА
Сутринта пристигане в Гърция/Игуменица и отпътуване за България. Пристигане вечерта в Пловдив/Смолян.

595 лв

Цената включва: Транспорт с лицензиран автобус; 4 нощувки със закуски (1 в Загреб, 1 в  района на Милано, 2 в района на Рим; билет за ферибот Анкона-Игуменица- на седалка deck; разглеждане забележителностите в Милано, Флоренция, Рим, ; застраховка за пътуване с асистанс; екскурзоводско обслужване по маршрута; гранични, магистрални и преводни такси; чек поинт в градовете на Италия.

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти, градска такса в градовете на Италия според категорията на хотела: в 3-звезден -4 евро на нощувка и в 4-звезден - 6 евро на нощувка; слушалки за обиколките - около 2.5евро на град/задължително/ лични разходи.

Доплащане за настаняване на ферибота в каютаот 25 евро до 47 евро на човек в посока в зависимост от типа каюта. При желание се заявяват и предплащат предварително при резервацията на човек.

Начин на плащане: Депозит в размер на 30% в брой или по банков път, останалата част от сумата до 14 дни преди отпътуване в брой или по банков път.

При недостигнат минимален брой туристи, информация се дава 7 дни преди датата на заминаване.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.

Цената е валидна при група минимум 40 туристи!


Необходими документи:валидна лична карта или  валиден задграничен паспорт, за туристи до 18 г, пътуващи без родители - нотариално заверена  декларация за разрешение на пътуване извън страната, подписана от двамата родители; за туристи до 18г, пътуващи с един родител - нотариално заверена декларация, подписана от другия родител;  няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Отстъпки:
- туристи, пътували 3 и повече пъти с "АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ" - 3 %;

Ориентировъчни цени на музеите:

Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум роману-13евро; Криптата на базилика"Сан Клементе"-5евро; При придвижване в центъра на Рим се използва метро-билет за метрото 1.50/75 мин/, карта за метро и автобус за 1 ден-7 евро; Ватиканските музеи и Сикстинската капела -30евро; за деца до 18г.-23 евро. Цената включва: предварителна резервация, вход, слушалки и местен екскурзовод на български език.

Флоренция: галерия"Уфици" - 30лв. + такса и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва: резервация и екскурзовод на български език по време на обиколката, таксата за вход в галерията, която е около 12.50 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 души / местата за посещение на галерията са ограничени-групата може да е от максимум 25 човека/;църква-пантеон Санта Кроче-8 евро индивидуални, намаления за групи.

Милано: Катедралата-3 евро; Кастело Сфорцеско- 5 евро;


"АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ" си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
***