БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ | Print |  E-mail

                                             


БАВАРСКИТЕ  ЗАМЪЦИ

Дата: 21.07.-26.07.2018г.

Загреб- Залцбург-Баварските замъци- Майнау-Любляна


1 ден - ПЛОВДИВ-ЗАГРЕБ

В 05:00 ч отпътуване от паркинга на хотел" Тримонциум", в 07:00ч., от паркинга на стадион"Васил Левски" по маршру: София-Загреб. Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел*** в Загреб. Нощувка.

2 ден - ЗАГРЕБ-ЗАЛЦБУРГ

Закуска. Отпътуване за Залцбург - "перлата в короната на Европа" според  Гьоте. Турстическа програма в Залцбург: укреплението Хоен Залцбург, Катедралата, Резиденцията на архиепископите и родната къща на Моцарт, улицата "Гетрайдегасе". Свободно време. Настаняване в хотел *** в района на Залцбург. Нощувка.

3 ден - ЗАЛЦБУРГ-БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ

Закуска. Разглеждане на лятната резиденция на крал Людвиг ІІ-Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок.рококо, построена през 1870-74 г. Продължаваме към замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Разглеждане отвън замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през  1833-37 г върху основите на по-стар замък по заповед на Максимилиян ІІ. Посещение на замъка Нойшванщайн - архитектурно творение, вдъхновено от легендата за Лоенгрин. Тази легенда вдъхновява Рихард Вагнер да създаде своето музикално творение и Чайковски - да създаде великолепния балет "Лебедово езеро". Продължаваме за Боденското езеро. Настаняване в района на езерото  в хотел***. Нощувка.

4 ден - МАЙНАУ - МЮНХЕН

Закуска. Отпътуване от красивото селище Меерсбург, разположено на брега на Боденското езеро. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на "о-ва на цветята и пеперудите"Майнау с корабче. Майнау със своите прекрасни градини и колекция  от пеперуди с известен като "Островът на цветята". Време за снимки на прекрасния остров. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

5 ден - МЮНХЕН-ХИМЗЕЕ-ЛЮБЛЯНА

Закуска. Туристическа програма в столицата на Бавария-Мюнхен: Мариенплац, Старото и Новото кметство с музикалния часовник, Катедралата, Резиденцията, Олимпийския стадион, музея на БМВ. Свободно време за посещение на Старата или Новата пинакотека или Дойчес музеум или най-старата бирария в Мюнхен. Дегустация на бира. Отпътуване за езерото Химзее. С корабче ще стигнем до замъка Херенхимзее, олицетворяващ сбъднатата мечта на крал Людвиг за "замък по-бляскав от Версай". Отпътуване за Словения. Настаняване в Любляна в хотел ***. Нощувка.

6 ден - ЛЮБЛЯНА-ПЛОВДИВ

Закуска. Туристическа програма в Любляна - столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, тройния мост, университета и др. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

639 лв   при група минимум 38 туристи

Цената включва:

♥ транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар и DVD;

♥ 5 нощувки + 5 закуски в хотели ***;

♥ разглеждане на Залцбург, замъка Херенхимзее, Мюнхен, лятната резиденция на крал Людвиг ІІ - Линденхоф, замъка Нойшванщайн, Любляна;

♥ екскурзоводско обслужване по маршрута;

♥ медицинска  застраховка;

♥ пътни и гранични такси;

Цената не включва:

◊ входни такси на посещаваните обекти;

◊ разходи от личен характер;

◊ доплащане на застраховка за лица над 65 госини според таблицта на застрахователната компания.

Ориентировъчни цени:

Замъкът Нойшванщайн - вход за възрастни - индивидуално посещение - 12 евро, групова цена - 11 евро, за деца до 18 г - безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителната официална такса резервация - 1.80 евро за индивидуално посещение, за групи - 0.90 евро / необходимо е при записването на екскурзията да заявите предварително  Вашето желание за посещения, тъй като агенцията съдейства за резервирането на определен час и закупуването на билетите по банков път с цел избягване на дългите опащки пред касите на замъка/. В цената на билета е включен  ползване на аудио гид на различни езици, включително и на руски, но не и на български. Възможност за изкачване до замъка: пеша (~40-45 мин.) с файтон - 6.00 евро, тръгването е от хотел "Мюлер", крайната спирка е на 10 мин. пеша или с автобусче - изкачване - 1.80 евро, крайната  спирка е  на 5 мин. пеша до замъка. Слизане от замъка: пеша (~25 мин.), с файтон - 3.00 евро, с автобусче - 1.00 евро, комбиниран билет отиване+връщане - 2.60 евро.

Замъкът Линдерхоф - вход за възрастни - 8.50 евро, за групи от мин. 15 туристи - 7.50 евро, за деца до 18 г - безплатно. Към цената на билета се прибавя и задължителна официална такса резервация-1.10 евро за определен час на влизане и ангажиране на аудио гид на български език.

Остров Майнау - вход за възрастнип - 19.00 евро, за деца до 13 г. - безплатно, за деца (13-18г) - 11 евро, за групи мин. 10 туристи - 14.90 евро.

Езерото Химзее - пътуване с корабче до остров Херенинзел - ~8.00 евро в двете посоки;

Посещение на замъка Херенхимзее - вход - 8.00 евро, цена за група - 7.00 евро, за възрастни над 65 г. - 7.00 евро, за деца до 18 г - безплатно, в цената е включен аудио гид на български език. От мястото, където се слиза от корабчето до замъка се ходи пеша, по желание можете да се качите и с конски впряг (15 мин.) - ~3.00 евро в посока, ~1.00 евро за деца и младежи до 18 г. Тази услуга се предлага от средата на април до октомври в зависимост от атмосферните условия.