ЗАГРЕБ -ЛЮБЛЯНА- ВЕРОНА - ПАДУА - ВЕНЕЦИЯ | Print |  E-mail


Подарете си прекрасно  преживяване в най-романтичните градове на Европа!

 

20.09.-24.09.17г.

1 ден: Отпътуване от Пловдив в 05.00ч. от паркинга на хотел"Тримонциум"; 07.00ч. от София от паркинга на стадион "Васил Левски".  Пристигане вечерта в Загреб. Настаняване в хотел***. Нощувка.

2 ден: Закуска. Туристическа програма в Загреб: Площад Бан Йелачич, Градец и църквата Св. Марко, старата градска кула Лотърчак /12в./, Катедралата на Каптол и епископския дворец. Град с уникална атмосфера, със свой собствен дух - Загреб е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19в. Загреб е стар университетски град със съвременна архитектура и много добро икономическо развитие.Свободно време. Отпътуване за Словения. Туристическа програма в Любляна-столица със славянско сърце и европейска атмосфера: стария град, сградата на кметството с фонтана Роба, катедралата Свети Николай, Тройния мост, Францинската църсва и др.  Свободно време. Отпътуване за Италия. Настаняване на хотел 3* в Лидо ди Йезело. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Падуа. Разглеждане на града - средновековната градска зала Palazzo della Ragione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м./, крепящ се без никакви подпиращи колони, Светият площад с базиликата"Сан Антонио" - изключителен архитектурен шедьовър, съхраняващ ценни произведения на изкеството; параклиса "Сан Джорджо"; статуята на Еразмо Гатамелата, базиликата"Сан Антонио" и площад "Прадо дела Вале"- един от най-големите площади в Европа. Свободно време. Отпътуване за Верона - града на влюбените. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, Арена ди Верона, фонтана"Мадона Верона", ренесансовия площад Ербе, къщата на Жулиета, паметника на Данте. Свободно време. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден: Закуска. В 8:30ч. отпътуване от Пунта Сабиони с кобаче /заплаща се допълнително/ за Венеция - Перлата на Адриатика Туристическа обиколка с екскурзовод: площад "Сан Марко", двореца на дожите, моста на въздишките и моста Риалто. По желание посещение на двореца на дожите или изкачване на Камбанарията с асансьор. Панорамата на Венеция е незабравима! Свободно време. Имате възможност да се повозите с гондола по тесните канали на Венеция. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ден: Пристигане в София/Пловдив следобяд.


Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус***;

- 1 нощувка + закуска в хотел*** в Загреб;

- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло;

- пешеходна разходка в Загреб;

- пешеходна разходка в Любляна;

- пешеходна обиколка на Вeнеция с екскурзовод на български език;

- екскурзоводско обслужване;

- медицинска застраховка;

- пътни такси;

Цената не включва: