БУДАПЕЩА - ЗЛАТНА ПРАГА - ВИЕНА | Print |  E-mail

ТРИ СТОЛИЦИ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА

БУДАПЕЩА - ЗЛАТНА ПРАГА - ВИЕНА

Дати: 27.06.-02.07.18г.; 07.10.-12.10.18г.

6 дни/4 нощувки / 4 закуски /3 вечери

1 ден Отпътуване в 5:00ч. сутринта от Пловдив от  паркинга на хотел"Тримонциум"; 07:00ч. от стадион "Васил Левски" в София през Сърбия за Унгария. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел***/****. Нощувка.


2 денЗакуска. Туристическа обиколка на БУДАПЕЩА с местен екскурзовод на български език: посещение на мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Църквата Св. Матиаш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. По желание разходка с корабче по река Дунав. Свободно време. Над сто дървени къщички предлагат традиционни, фолклорни, дизайнерски занаяти и подаръци наред с музика, куклен театър и кулинария. Типичното за Будапеща са свински джолани и късове пушено месо наред  с тави със сарми и наденички с горчица. Тук можете да си  купите и типчните глинените грънци. Отпътуване за Златна Прага. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел****.Вечеря. Нощувка.


3 ден Закуска.  Обиколка на ПРАГА с местен екскурзовод на български език: Националната опера, Националния музей, Вацлавския площад и едноименната статуя на светеца, Централна гара. Пешеходна разходка из Старе Место: Староместския площад, Астрономическия часовник, Кметството. Сецесионната сграда на Общинския дом. В парка на замъците ще се насладите на Кралския дворец, Катедралата Св. Вит, манастира Св. Георги, Златната алея/наречена така, заради многото алхимици, златари, обитавали улицата /и Малкото градче с прочутите замъци и средновековния Карлов мост. Тази екскурзия ще ви отведе през места, които някога са били достъпни само за най-високопоставените личности в кралството и ще се почувствате като истински жител на средновековна Прага. По желание разходка с кораб по река Вълтава /1 час, заявява се и се заплаща в България/. Свободно време. Близо до центъра на Стария град е разположен един от пазарите в града, който предлага колоритни, атрактивни, ръчно изработени сувенири и изделия от истински чешки кристал, които ще ви напомнят за ЗЛАТНА ПРАГА. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Закуска. Отпътуванитни за ВИЕНА. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: двореца Белведере, Ринга - двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметствата, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер и Пешеходна разходка в центъра на Виена: Дворецът на Хабсбургите, ул. Грабен, колоната на чумата, катедралата "Свети Стефан". Свободно време. Настаняване  в периферен хотел*** Виена. Нощувка.


5 ден Закуска.  Свободно време или факултативно разглеждане на лятната императорска резиденция – Дворецът „Шьонбрун” с екскурзовод /доплащане 20лв. + такса за вход в двореца, която е около 11.90 евро, посещението се организира при минимум 20 участника/. Заявява се и се заплаща в България, за да се организира и осъществи. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време и възможност за разглеждане на музеи по желание и интереси. Отпътуване за България. Нощен преход.


6 ден –  Преди обяд пристигане в София/Пловдив.

499 лв. при група 40 плащащи туристи

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус с климатик, видео и минибар;
  • 4 нощувки + 4 закуски +3 вечери (1НB в Будапеща, 2 НB  в Прага и 1 BB във Виена) в хотели ***/****;
  • разглеждане на забележителностите на Будапеща, Прага, Виена с местен екскурзовод на български език;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • медицинска застраховка до 69г.;
  • пътни, преводни и гранични такси.

Цената не включва:
- входни такси на посещаваните обекти и всички мероприятия по желание;

- слушалки за обиколката на Прага - 2.50 евро (задължително);

- Разходка с корабче по р. Дунав – 16 eвро с торта и шампанско;

- разходка с корабче по р. Вълтава - 13 евро;

- Посещение на двореца „Шьонбрун”, при минимум 20 туристи ( цената включва: екскурзовод на български език +  входна такса) )  20 лева + 11.90 евро.
- *Вечеря във Виена- 1 чаша вино+1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие - 25 евро;

- доплащане за единична стая -;

- разходи от личен характер;

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт. Деца без лична карта, пътуват с международен паспорт и нотариално заверена декларация, подписана от родителя, който не пътува.

Фирмата си запазва правото на промяна на екскурзията по дни.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой участници - 7 дни преди датата на заминаване.

Дати:  27.06.-02.07.18г.; 07.10.-12.10.18г.