ИВАНОВСКИ СКАЛНИ М-РИ-БУКУРЕЩ | Print |  E-mail

ИВАНОВСКИ СКАЛНИ  МАНАСТИРИ- БАСАРБОВСКИ МАНАСТИР- РУСЕ- БУКУРЕЩ


22-23.04.2017 - 2 дни/1 нощувка - 99.00 лв

27-28.05.2017 - 2 дни/1 нощувка - 99.00 лв

24-25.06.2017 - 2 дни/1 нощувка - 99.00 лв

02-03.09.2017 - 2 дни/1 нощувка - 99.00 лв

07-08.10.2017 - 2 дни/1 нощувка - 99.00 лв

11-12.11.2017 - 2 дни/1 нощувка - 99.00 лв

Първи ден: 05:30ч отпътуване от Пловдив, паркинга на хотел "Тримонциум", по посока Русе-Букурещ. Посещение на Ивановския скален манастир, който е включен в списъка със защитени културни паметници на ЮНЕСКО.
Скалният манастир всъщност е напълно различен от другите манастирски комплекси в България. Ивановският манастир представлява своеобразна мрежа от малки скални църкви, параклиси и килии, издълбани в скалите на живописния каньон на река Русенски Лом. Разглеждане на скалния комплекс. Свободно време. След това отпътуване за Басарбовския манастир - единственият действащ скален манастир в България. Води началото си от периода на Второто българско царство (XII-XIVв), но най-ранните данни датират от османските данъчни регистри от XVIв. Отпътуване за Русе. Настаняване. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Преминаване на ГКПП Русе - Гюргево. Пристигане в Букурещ, столицата на Румъния и същевременно най-големият град в страната, промишлен и търговски център. Наричан е "Малкия Париж" заради известната прилика с френската столица. Тези от Вас, които имат желание да разгледат града и да се насладят на неговата красота, могат да се включат в нашата автобусно-панорамна обиколка (срещу допълнително запрлащане).Отправяме се към Музея на селото и народното творчество, който по желание може да посетите (има входна такса). Подобни комплекси има още четири в света. Разположен край езерото Херастрау, в парковата част на Букурещ, етнографският парк разполага с 298 постройки, разположени в 46 селскостопански двора, запознавайки ни с бита на различните области на Румъния. Ще имате възможност да се разходите сред къщи в различни стилове, вятърни мелници, дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка, ще видите Панорамна обиколка на града: Разглеждане на площад Виктория; Атенеума; Сградата на Националната Военна Академия, предмети от различни занаяти и ще имате усещането, че наистина сте в старо румънско селце. След това ще се отправим към следващите забележителности, с които е известен града: булеварда на Победата (Каля Викторией), където са разположени едни от най-значимите сгради в Букурещ, Триумфалната арка, построена през 1922 госина по подобие на арката в Париж, в памет на загиналите румънски  войни в Първата световна  война, Атенеумът - седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния. Ще видим Дома на свободния печат - сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булеварда на посолствата, Площада на Революцията, от където на 21 декември 1989 г телевизиите по цял свят предават последните мигове от управлението на Чаушуску, Националната Библиотека, Народният театър. Ще видим и една от най-внушителните сгради - Двореца на Чаушеску - сега дейстгващ Парламент на Румъния. Това е най-известното здание в страната, втората по големина административна сграда след Пентагона в САЩ. Построена е по времето на управлението на Николае Чаушеску върху един от малкото естествени хълмове в Букурещ, който за целта на проекта е разрушен. Има легенди, че мястото, върху което е изграден Палата преди няколко века е било гробище, в което са погребвани хилядите загинали при чумна епидемия жители на Букурещ. В началото сградата е наричана Дом на републиката и е отражение на мегаломанското мислене на  румънския диктатор Николае Чаушеску. Направена е по проект на около 700 румънски архитекти, а при строителството са използвани изключително румънски материали - дърво, мрамор, дялана камъни и други. Строежът е погълнал неимоверно количество пари, които са буквално изгадувани  от обикновените румънци и в него са участвали над 20 000 работници.

Парламента ще видим само отвън, защото посещението на самата сграда се извършва при предварителна  заявка и записани минимум 20 туриста. Свободно време за разходка и шопинг в центъра на града, посещение на търговски център "Унири". Следобед отпътуване за България.

99лв.

Цената  включва:
• Транспорт с лицензиран автобус;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Русе;
•  Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;

• медицинска застраховка

Цената  не включва:

• Доплащане за настаняване в единична стая - 20лв;

• Входна такса за Ивановския манастир - 4 лв; (заплаща се на място);

• входна такса за музея на селото - 10 леи (заплаща се на място);

Панорамна обиколка на Букурещ - 20 лв;

• Лични разходи;

• доплащане за застраховка за лица над 65 г - 4 лв

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.


Цената е валидна при минимум 40 туристи.
Начин на плащане:
-депозит 30 % от пакетната цена при записване в брой или по банков път;
-доплащане-15 дни преди датата на тръгване в брой или по банков път.
Срок за уведомление при недостигнат брой туристи- 7 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:

Валиден документ за самоличност- лична карта или задграничен паспорт.

За деца под 18 г., пътуващи с 1 родител или без родители- Нотариална заверена декларация, че родителите са съгласни

детето да пътува извън България- оригинал + КОПИЕ.

Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 15 туристи !

Цената на допълнителните посещения, екскурзии, мероприятия , заплатени по време на екскурзията се увеличава с 20 % !

Важно! Настаняването в автобуса става по реда на записването.

Публикуваното  в  този сайт е с информационна и рекламна  цел. Всичко съгл. чл.28 ал.2  от  ЗЗТ може  да  получите в нашия офис !!!