ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ В ЧУЖБИНА | Print |  E-mail


 

   ОДРИН 

Дата:  22.06.19г.

Програма:
05.30ч. Отпътуване от Пловдив по маршрут Пловдив - Хасково - Капитан Андреево - Одрин от спирката пред ОББ срещу хотел "Тримонциум".

10.30ч. Пристигане в Одрин. В Одрин ще разгледаме: Селимиe джамия, паметника на архитекта Мимар Синан, Ески джамия, Юч Шерифели джамия, покрития базар "Бедестен", кервансарая "Рустем паша", базар "Али паша чаршасъ". В Одрин има две български църкви:  "Свети Георги" от 1880 г. и "Св.Св.Константин и Елена", построена през 1869 г.  Една от тях ще посетим. Базар "Селимие"  е  търговски център  към красивата Селимие джамия. Тук се намира и археологическия музей на града. През свободното време по желание можем да посетим  Музея на здравето, който е излъчен през 2004 г като "най-добър музей в Европа". Мероприятия по желание се провеждат при група от 20 туристи. Входната такса за музея, който се намира в комплекса "Баязид" е 4 турски лири.

17.30ч. Отпътуване от Одрин през един от мостовете над р. Тунджа, откъдето се вижда островът, на който всяко лято се провеждат пехливански борби. Оставяме градът на лалетата зад себе си с пожелание да се върнем отново!

Около 21.30 ч. Пристигане в Пловдив.

30лв. 25лв.


Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус;
  • екскурзоводско обслужване;
  • туристическа програма / "Св.Св. Константин и Елена", Селимие  джамия, Ески джамия(Старата джамия), покрития базар "Бедестен", паметника на архитекта  Коджа  (Големият, Великият) Мимар Синан и др. /;
  • медицинска застраховка.

Цената не включва : входните такси на посетените туристически обекти и лични разходи.

Доплащане:
Лица над 65 години доплащат за застраховка по таблицата на застрахователната компания!

Посочените часове в програмата са ориентировъчни !!!

Уважаеми клиенти, информацията, публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да бъдат допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ се счита за  вярна информация, предоставена в офисите на АДЛЕР ХОЛИДЕЙЗ или на оторизираните агенти!