КАРНАВАЛЪТ НА ВЕНЕЦИЯ | Print |  E-mail

КАРНАВАЛЪТ НА ВЕНЕЦИЯ - М И Н А Л О, М А Г И Я  И  Р Е А Л

Н О С Т  В ЕДНО!

ПОЛЕТЪТ НА АНГЕЛА!

ПЛОВДИВ - СОФИЯ-ЗАГРЕБ - ПАДУА-ВЕРОНА- ВЕНЕЦИЯ - СОФИЯ-ПЛОВДИВ

5 Дни / 3 Нощувки

дати: 21.02.-25.02.2019г.


Карнавалът на Венеция продължава 11 дни и привлича туристи от цял свят, копнеещи да видят Венеция в нейната карнавална премяна, по-мистична и по-привлекателна от всякога. Венецианският карнавал е най-известният европейски карнавал. Посетете карнавална Венеция, оставете се да ви проникне атмосферата на града, която е съчетание от развлечения и мистерии и която със сигурност крие изненади. Откривайте, наблюдавайте, слушайте, докосвайте, вдишвайте, вкусвайте Венеция, отдайте се на жизнерадостта и лекотата в този уникален микрокосмос, изпълнен с незабравими багри и усещания! Забавлявайте се!

1 ден  (16.02.) - БЪЛГАРИЯ-ХЪРВАТСКА

5.00 ч тръгване от паркинга на х. „Тримонциум”, Пловдив; в 7.00 ч тръгване от паркинга на стадион „В.Левски”, София. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб – столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб.

2 ден (17.02.) – ХЪРВАТСКА-СЛОВЕНИЯ-ИТАЛИЯ

Закуска. В ЗАГРЕБ, ще останем очаровани от магията на малките тесни калдъръмени улички на Горния град, катедралите, фенерите, а в същото време ще бъдем завладяни от усещането за един модерен и кипящ от живот европейски град. Кратка пешеходна разходка в центъра на Загреб: Площадът на името на бан Йелачич - конната статуя на бан Йелачич е в центъра, там е и езерцето с фонтана Мандушевац, катедралата „Света Богородица“, църквата „Свети Марк“, Националния театър на Хърватия, Каменната порта, кулата Лотршчак, улица  „Ткалчичева“. Въпреки бързо развиващата се икономика и транспорт, градът е запазил чара си и спокойната атмосфера. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел*** в Лидо ди Йезоло. Възможност за вечеря в типична италианска пицария. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

3        ден  (18.02.) – ПАДУА-ВЕРОНА-ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО

Закуска. Отпътуване за Падуа. Разглеждане на града - средновековната градска зала Palazzo della Ragione, която е с най-дългия покрив в света /81,5 м./, крепящ се без никакви подпиращи колони, Светият площад с базиликата"Сан Антонио" - изключителен архитектурен шедьовър, съхраняващ ценни произведения на изкеството; параклиса "Сан Джорджо"; статуята на Еразмо Гатамелата, базиликата"Сан Антонио" и площад "Прадо дела Вале"- един от най-големите площади в Европа. Свободно време. Отпътуване за Верона - града на влюбените. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в града с разглеждане на площад Бра, Арена ди Верона, фонтана"Мадона Верона", ренесансовия площад Ербе, къщата на Жулиета, паметника на Данте. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден (19.02.) – ЛИДО ДИ ЙЕЗОЛО-ВЕНЕЦИЯ

Закуска. Отпътуване от Пунта Сабионе до ВЕНЕЦИЯ. Свободно време в пъстра, маскирана, весела и красива Венеция и възможност в 12 ч да наблюдаваме „Полетът на ангела”. Туристическа разходка с екскурзовод на български език: Дворецът на дожите, Библиотеката, Катедралния храм „Св. Марко”, моста Риалто. Свободно време .Обратно с корабче до Пунта Сабионе. Отпътуване по маршрут:  Венеция – Любляна – Загреб – Белград – София - Пловдив. Нощен преход.

5ден (20.02.) – ИТАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ

Транзитно пътуване през Словения-Хърватска-Сърбия. Пристигане в София/Пловдив

Цената включва:

☼ транспорт с лицензиран туристически автобус с мини бар, видео система, DVD;

1 нощувка със закуска в Загреб; 2 нощувки в Лидо ди Йезоло в хотел 3* със закуски;

☼ пешеходна разходка в центъра на Загреб;

☼ пешеходна  разходка с местен екскурзовод на български език във Венеция;

☼ екскурзоводско обслужване по маршрута;

☼ медицинска застраховка до 65 г;             

Цената не включва:

☺ входните такси на посещаваните обекти;

☺еднодневна екскурзия до Падуа и Верона – 40лв. при минимум 20 туриста;

☺придвижването с корабче до площад „Сан Марко” във Венеция и обратно до Пунта Сабиони-20евро;

☺ градска такса на хотелите, която се плаща на рецепцията на хотела;

☺ медицинска застраховка за лица над 65 г;

☺ слушалки за обиколката на Венеция – 2евро/задължително/;

☺ лични разходи;

Допълнителна информация:

Записването става с внасяне на депозит от 30% от пакета в брой или по банков път.

Допълнителните мероприятия се заявяват при подписване на договор и се заплащат при доплащане на пакета в брой или по банков път.

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт . За лица до 18 години, пътуващи с един или без родители, трябва да имат нотариално подписана декларация, че могат да напускат страната в оригинал + копие.

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.